Klaipėdos uosto pinigai miestui įstrigo įstatymo girnose

Iki šiol parlamente strigusios įstatymo pataisos, kuriomis siekiama įtvirtinti galimybę dalį Uosto direkcijos pelno skirti Klaipėdos savivaldybės įgyvendinamiems projektams, sulaukė dar vieno smūgio - jas trečiadienį išbrokavo Seimo Ekonomikos komitetas.

Seimo Ekonomikos komitetas konstatavo, kad siūlomas Uosto direkcijos paskirstytojo pelno lėšų panaudojimo išskaidymas „yra ydingas“.<br>V. Ščiavinskas.
Seimo Ekonomikos komitetas konstatavo, kad siūlomas Uosto direkcijos paskirstytojo pelno lėšų panaudojimo išskaidymas „yra ydingas“.<br>V. Ščiavinskas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2012, 12:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:06 AM

Uosto įstatymo pataisa, kurią parengė Susisiekimo ministerija, siekiama, jog Uosto direkcijos paskirstytino pelno dalis turėtų būti skiriama Klaipėdos savivaldybės įgyvendinamiems su uosto veikla susijusiems viešosios paskirties infrastruktūros plėtros projektams finansuoti. Tačiau į Seimo komitetus atkeliavusį dokumento projektą analizavę Juridinio departamento specialistai nustatė, jog jis prieštarauja Valstybės biudžeto sandaros įstatymui, dėl to šis projektas turi būti tobulinamas. Dokumentas grąžintas jo rengėjams, rašo „Vakarų ekspresas“.

Seimo Ekonomikos komitetas konstatavo, kad siūlomas Uosto direkcijos paskirstytojo pelno lėšų panaudojimo išskaidymas „yra ydingas“. Pasak komiteto pirmininko Dainiaus Budrio, jei Lietuva yra viena valstybė, tai ir visų valstybinių įmonių pelnas turi būti paskirstomas per biudžetą.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, jau anksčiau viešai išsakęs nerimą dėl įstatymo pataisų strigimo Seime, neslėpė nusivylimo tokia minėtojo komiteto pozicija. „Tenka tik apgailestauti, kad tokį sprendimą lemia paprasčiausias neįsigilinimas į situaciją. Juk dauguma kaimyninių šalių uostų vadovaujasi būtent tokiais santykiais su miestais, kuriuose jie yra įsikūrę“, - sakė meras.

Dėl tokios Seimo Ekonomikos komiteto pozicijos nepasitenkinimo neslėpė ir susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. „Gaila ir apmaudu, kad šios įstatymo pataisos tampa politikavimo objektu. Gal Dainiui Budriui apmaudu, kad tai - ne jo iniciatyva? Visgi komiteto nuomonė - ne pasaulio pabaiga, savo poziciją dar turės tarti visas Seimas“, - sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.