Rusijos pareigūnas pavadino darbo migrantus „politiniais lavonais“

Darbo migrantai Rusijoje socialiai neapsaugoti. Tai trečiadienį pareiškė Federalinės vartotojų teisių gynimo ir žmogaus gerovės priežiūros tarnybos (Rospotrebnadzor) vadovas Genadijus Oniščenka, praneša „Interfax“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2012, 12:14 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:06 AM

Pasak jo, gastarbeiteris - „politinis lavonas mūsų šalyje, jis fiziškai egzistuoja, o politiškai neapsaugotas“.

G. Oniščenka pažymėjo, kad migrantai neturi medicininio draudimo, niekas jų neįpareigoja tikrintis sveikatos arba skiepytis. „Jie serga ir kreipiasi į mus tik kraštutiniu atveju. Jei jis tik kosės džiova, tai pas mus neis, o visus užkrės“, - aiškino Rusijos vyriausiasis sanitarijos gydytojas.

Anot pareigūno, dėl gastarbeiterių situacijos kaltas Rusijos verslas. „Nelegali migracija gyvuos tol, kol darbdaviai bus suinteresuoti turėti nelegalių darbininkų“, - pridūrė jis.

Maskvos prokuratūros duomenimis, pernai sulaikytų nelegalių migrantų skaičius siekė 1,8 milijono žmonių. Anot Maskvos mero Sergejaus Sobianino, Rusijos sostinėje gyvena apie 400 tūkstančių atvykėlių, iš kurių tik pusė turi leidimus dirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.