Kinijoje puldinėjami japoniški automobiliai, „Toyota“ ketina trauktis

Japoniškų modelių automobilių savininkai Kinijoje tenka griebtis įvairiausių gudrybių, kad apsaugotų savo automobilius nuo pernelyg aktyvių „patriotų“, palaikančių Kinijos teises į Senkaku salas. Pekine pasirodė automobilių su užrašais „Mano automobilis japoniškas, bet aš kinas“, „Aš įsigijau šį automobilį dar iki tol, kai Japonijos vyriausybė nacionalizavo Senkaku salas. Dabar japoniškų prekių nebeperku“. Kiti užsiklijuoja ant langų antijaponiškus lozungus.

„Toyota“ pardavimai Kinijoje rugsėjį sumažėjo perpus, lyginant su rugpjūčiu.<br>„Reuters“
„Toyota“ pardavimai Kinijoje rugsėjį sumažėjo perpus, lyginant su rugpjūčiu.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 5, 2012, 11:23 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:25 AM

Japoniškų modelių automobilių savininkai dėl savo automobilių ėmė nerimauti po to, kai dešimtyse kinų miestų per masines antijaponiškas demonstracijas vandalai niokojo „Toyota“, „Nissan“ ir „Mazda“ mašinas, tarp jų ir pagamintas Kinijoje. Šansi provincijos administraciniame centre šią savaitę buvo sulaikytas vienas protesto akcijos dalyvių. Įniršęs aktyvistas kelis kartus plieninio vamzdžio galu smogė vyrui, mėginusiam apginti savo automobilį nuo vandalų.

„Toyota“ ketina labai sumažinti gamybą Kinijoje

„Toyota“ naujų automobilių pardavimai antroje didžiausioje pasaulio ekonomikoje rugsėjį buvo mažesni beveik 50 proc. nei planuota anksčiau, tam daugiausia įtakos turėjo antijaponiški protestai, kilę dėl teritorinio ginčo, rašo dienraštis „The Nikkei Business“ nenurodydamas šaltinių.

Anot didžiausios Japonijoje automobilių gamintojos, dėl spalio mėnesio gamybos apimčių ji apsispręs atsižvelgdama į pardavimus ir turimas atsargas.

„Toyota“ taip pat planuoja pristabdyti „Lexus“ prabangių automobilių linijos ir kitų automobilių eksportą iš Japonijos iki lapkričio, informuoja „Nikkei“.

Automobilių gamintojos gamyklos uždarytos iki pirmadienio, šalyje aštuonios nedarbo dienos skirtos paminėti Rudens vidurio šventę ir Nacionalinę dieną. 

„Toyota“ automobilių atsargos Kinijoje dėl lėtų pardavimų išaugo, analitikų nuomone, artimiausiu metu naujų automobilių pardavimai vargu ar atsigaus, rašo „Nikkei“.

Po to, kai Japonijos vyriausybė iš privačių japonų savininkų įsigijo tris salas Pietų Kinijos jūroje, į kurias pretenzijas reiškia ir Kinija, prieš Japoniją nukreipti protestai ypač suintensyvėjo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: prezidento rinkimai – intriga išlieka?