„Statoil“ nebestatys burę primenančių degalinių ir vilios taupančius

Automatinės degalinės leidžia kurą atpiginti vidutiniškai 6 ct už litrą, todėl savitarnos degalinių, kaip ir taupančių vairuotojų, mūsų šalyje daugėja.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Oct 9, 2012, 3:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:05 AM

Apie plečiamą tokių degalinių tinklą antradienį pranešė 75-ių degalinių tinklą Lietuvoje valdanti „Statoil“. Įmonė už poros savaičių atidarys trečią savitarnos degalinę sostinės priemiestyje, Molėtų plente, šalia Didžiosios Riešės. Į automatinių kolonėlių plėtrą bendrovė jau investavo per 7 mln. Lt.

Konkuruos su pigiausiais

13-tą šalyje automatinę degalinę atidaranti „Statoil“ neslepia sieksianti varžytis su pigiausiais rinkoje. „Šiuo žingsniu tikimės pritraukti kainai jautresnių vairuotojų“, – spaudos konferencijoje sakė „Lietuva Statoil“ generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius.

Niekam ne paslaptis, kad svarbiausia žaidėja Lietuvos savitarnos degalinių rinkoje yra „Neste Oil“, turinti 58 degalines visoje šalyje.

Trečiadienio kuro kainos sostinės savitarnos degalinėse išties žada konkurencinę kovą. Vilniaus Žirmūnų rajone esančiose savitarnos „Statoil 1-2-3“ ir „Neste“ degalinėse A95 rūšies benzino kaina skiriasi 2 centais („Neste“ naudai), tuo tarpu dyzelinis kuras kainuoja tiek pat – 4,63 Lt.

Naudojantis lojalumo kortelėmis, sutaupyti galima dar iki 15 centų už litrą kuro.

„Burinių“ degalinių nebestatys

Skubantys ir taupantys vairuotojai greičiausiai prisimena modernaus dizaino, laivo burę primenančias pirmąsias „Statoil“ kuro kolonėles, pasižyminčias šiuolaikiška išvaizda, bet anaiptol ne patogumu. Lyjant lietui ar krentant šlapdribai, dizainerių kurtas išlenktas stogas visiškai neapsaugojo nuo kritulių.

Anot „Lietuva Statoil“ Degalinių tinklo departamento direktoriaus Skirmanto Mačiuko, naujos savitarnos kolonėlės „burinio“ stogo neturės.

„Supratome, kad praktiškumas ir patogumas yra svarbiau už išvaizdą. Be to, daug investuoti į kiekvienos kolonėlės dizainą paprasčiausiai neapsimoka“, – portalui lrytas.lt sakė S. Mačiukas.

Kainų neprognozuoja

Prognozuoti naftos kainų pokyčių „Statoil“ atstovai nesiryžo. Anot jų, naftos kainos yra nenuspėjamos, vienintelis prognozuojamas dalykas, lemiantis kuro kainą, yra mokesčiai.

„Jau dabar žinome, kad nuo sausio 1 d. didėja dyzelinui taikomas akcizo mokestis, todėl pastarasis gali pabrangti bent 10 centų už litrą“, – kalbėjo G. Bandzevičius.

Tiesa, jei prieš Naujuosius naftos kaina nukristų, net ir pasidėjus akcizui, už dyzeliną po švenčių mokėtume pigiau nei šiandien.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu