Įregistruota pirmoji kolektyvinė sutartis

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje spalį įregistruota pirmoji Lietuvoje teritoriniu lygiu sudaryta kolektyvinė sutartis tarp Vakarų Lietuvos statybininkų ir projektuotojų profesinių sąjungų susivienijimo ir Asociacijos Vakarų Lietuvos statybos ir projektavimo įmonių grupės.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-10-09 12:50, atnaujinta 2018-03-16 06:11

Sutartyje aptarti darbo apmokėjimo, socialinės partnerystės rėmimo, papildomo užimtumo rėmimo bei darbo saugos ir sveikatos klausimai.

„Ši sutartis - tai pirmas žingsnis skatinant socialinį dialogą teritoriniu lygiu. Tikimės, jog tai bus teigiamas postūmis ir kitiems socialiniams partneriams pasekti šiuo pavyzdžiu“, - socialinės apsaugos ir darbo viceministras Audrius Bitinas cituojamas ministerijos pranešime.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pareikštine tvarka registruoja valstybės (nacionaliniu), šakos (gamybos, paslaugų, profesiniu) ar teritoriniu (savivaldybės, apskrities) lygiu sudarytas kolektyvines sutartis, kurių šalys yra profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijos.

Šiuo metu Lietuvoje taip pat galioja 2007 metais užregistruota šakos kolektyvinė sutartis, pasirašyta Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?