R. Rekerta papildė advokatų profesinės bendrijos „Jurex“ gretas

Buvęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Remigijus Rekerta savo karjerą tęsia advokatų profesinėje bendrijoje Judickienė, Greičius ir partneriai „Jurex“. Čia jis teisininko pareigas pradėjo eiti šių metų rugsėjo pabaigoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2012, 1:25 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:09 AM

R. Rekerta specializuojasi tokiose srityse, kaip draudimo teisė, žalos dėl valstybės neteisėtų veiksmų atlyginimas, valstybės tarnybos teisiniai klausimai ir ginčai dėl VTEK sprendimų. Pasak „Jurex“ advokatės ir kontoros partnerės Jurgitos Judickienės, naujo komandos nario specializuota patirtis valstybės tarnyboje, dirbant Komisijoje, labai vertinga.

„Pažinęs sritį iš vidaus Remigijus galės itin efektyviai atstovauti klientams, sprendžiant jų ginčus, susijusius su viešuoju sektoriumi. Kaip rodo patirtis, nesutarimai šioje srityje turi potencialo aštrėti“, – sakė ji.

„Darbo teisė versle šiuo metu itin aktuali tema, tačiau Lietuvoje dirba apie 50 tūkstančių valstybės tarnautojų, kurie taip pat susiduria su įvairiausiomis teisinėmis problemomis – nuo nepagrįstų tarnybinių nuobaudų iki neteisėto atleidimo iš darbo. Todėl sieksime efektyviai atstovauti ir šios grupės interesams bei juos ginti“, – vieną iš savo veiklos sričių komentavo R. Rekerta.

Jis taip pat teigė, kad itin daug dėmesio skirs draudimo teisei. „Draudimo bendrovių klientų aktyvumas kasmet didėja, tą atspindi jų skundų ir ginčų gausa. Dažniausiai nesutarimai kyla dėl draudimo bendrovių atsisakymo mokėti išmokas, išmokų dydžio ar jų mokėjimo atidėliojimų. Iš kitos pusės draudikai susiduria su klientų sukčiavimo ir piktnaudžiavimo atvejais“, – pasakojo R. Rekerta.

Kita svarbi veiklos sfera – ginčai, kylantys dėl valstybės institucijų sprendimų ir jų padaromos žalos. Pasak R. Rekertos, valdžios institucijos, kaip ir bet koks kitas asmuo, privalo atsakyti už neteisėtais veiksmais padarytą žalą. „Lietuvoje kol kas dar nėra įprasta reikalauti atsakomybės iš valdžios institucijų, nors dėl jų netinkamų veiksmų turtinės ir neturtinės žalos patiria ne tik fiziniai asmenys, bet ir verslas. Pavyzdžiui, verslas žalos patiria dėl vilkinamų ar tiesiog nederinamų žemės detaliųjų planų ir įvairių leidimų, dėl to įmonės negali vykdyti numatytos veiklos, stringa sutartinių įsipareigojimų vykdymas. Tokiais atvejais žalos atlyginimas ne tik išsprendžia vieno nukentėjusio asmens problemą, bet ir skatina valdžios institucijas ateityje veikti tiksliai pagal įstatymus“, – tikino teisininkas.

R. Rekerta teisininko karjerą pradėjo Vyriausioje tarnybinės etikos komisijoje nuo 2004 metų. Čia jis išdirbo 8 metus, iš kurių 2 metus buvo šios Komisijos pirmininku.

Advokatų profesinė bendrija Judickienė, Greičius ir partneriai „Jurex“ – specializuota ginčų prevencijos ir sprendimo advokatų profesinė bendrija, vienijanti 15 teisės profesionalų. 2010 m. prestižinis tarptautinis teisės žinynas Legal 500 pripažino šios profesinės bendrijos atitikimą aukščiausiems tarptautiniams reikalavimams ir įtraukė ją į stipriausių bei profesionaliausių Europos verslo ginčų kontorų sąrašą. „Jurex“ įkurta 2006 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.