Bandelių kvapą pakeis fontano čiurlenimas

Sostinės Savanorių prospekto gyventojai greit pamirš ne tik anksčiau iš „Vilniaus duonos“ kepyklos sklidusius kepinių kvapus, bet ir pačios kepyklos vaizdą. Senas pastatas per kelias dienas buvo tiesiog nušluotas nuo žemės paviršiaus – šiuo metu aptvertame plote riogso tik plytų ir nuolaužų krūva. Tačiau po kelerių metų vaizdas gali gerokai pasikeisti – nauji šeimininkai ketina sklype įrengti gyvenamųjų namų kvartalą, kurį į dvi dalis perskirs viešoji erdvė. 

Griuvėsius po kelerių metų turėtų pakeisti daugiabučiai.<br>V.Balkūnas
Griuvėsius po kelerių metų turėtų pakeisti daugiabučiai.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 10, 2012, 6:30 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:11 AM

Kadangi šiuo metu dar tik vyksta projektavimo darbai, sklypą įsigijusios bendrovės „Vilbra“ direktorius Vygantas Brajis negalėjo pasakyti, kiek butų bus įrengta naujuose namuose. Kol kas kvartalui net nesugalvotas pavadinimas. „Pavadinimo dar nėra, bet žadame paskelbti konkursą. Jei kaimynai ar šiaip aktyvūs žmonės padėtų sugalvoti, būtume dėkingi“, - sakė V. Brajis.

Tačiau dėl vieno dalyko vyriškis buvo įsitikinęs – būsimas kvartalas sujungs Vivulskio gatvę su Savanorių prospektu ir taps poilsio vieta praeiviams.

„To mūsų kvartaliuko įdomumas yra tas, kad sklypo viduryje bus įrengta viešoji erdvė – bus pėsčiųjų takas, kuris sujungs pedagoginį universitetą (Vivulskio gatvėje yra LEU bendrabutis ir svečių namai. – Red.) ir Savanorių prospektą. Gal ten bus koks fontanas, pasodinsim medžių. Atversime erdvę žmonėms“, - tikino V. Brajis.

Statybas tikimasi pradėti ne anksčiau, nei ateinančiais metais. Baigus darbus, kvartale iškils trys 5 ir 9 aukštų daugiabučių namų grupės su pusiau uždarais kiemais, kurių centre bus viešoji erdvė. Planuojama, kad pirmuose pastatų aukštuose bus įrengtos komercinės patalpos. Šiuo metu projekte numatyta, kad sklype būsiantis pėsčiųjų takas „atsirems“ į prekybos ir pramogų centrą „Helios City“, esantį kitoje Savanorių prospekto pusėje.

Detalųjį sklypo planą parengė įmonė „Senojo miesto architektai“, urbanistinę koncepciją - architektas Tadas Balčiūnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.