Daiktų nuoma tarp privačių žmonių – nauja galimybė užsidirbti

Lietuvoje startavo daiktų dalinimosi ir nuomos portalas Dalinuosi.lt. Tai - internetinė platforma, kurioje žmonės vieni kitiems nuomoja automobilius, buities prietaisus, turistinį ir sporto inventorių, knygas ir dar daugybę kitų daiktų.

Darbą Londone į verslą Lietuvoje iškeitęs Dalinuosi.lt direktorius Paulius Valatkevičius sako, kad toks verslo modelis pastaraisiais metais visame pasaulyje sulaukia ypač daug susidomėjimo ir pasekėjų.
Darbą Londone į verslą Lietuvoje iškeitęs Dalinuosi.lt direktorius Paulius Valatkevičius sako, kad toks verslo modelis pastaraisiais metais visame pasaulyje sulaukia ypač daug susidomėjimo ir pasekėjų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-10 15:11, atnaujinta 2018-03-16 05:21

Darbą Londone į verslą Lietuvoje iškeitęs Dalinuosi.lt direktorius Paulius Valatkevičius sako, kad toks verslo modelis pastaraisiais metais visame pasaulyje sulaukia ypač daug susidomėjimo ir pasekėjų. „Europoje jau ne vienerius metus sėkmingai veikia automobilių ar vaikiškų daiktų dalinimosi sistemos, o JAV apstu projektų, kurie skatina dalintis daiktais netoli vienas nuo kito gyvenančius žmonės. Mes esame šio verslo ambasadoriai Lietuvoje“, - dėsto P. Valatkevičius.

Anot jo, žmonės įsigyja daug ir įvairių daiktų, kurių buityje prireikia retai, didžiąją laiko dalį jie yra nenaudojami. „Įvairūs prietaisai kainuoja brangiai, nors, pavyzdžiui, grąžtą daugelis mūsų naudoja vos kelis kartus per metus. Tad kam jį pirkti? Paprastą grąžtą, kuriuo reikia išgręžti vos porą skylių, galima išsinuomoti gal net iš tame pačiame name gyvenančio žmogaus. Taip ir su daugeliu kitų daiktų. Be to, manome, kad ir kainos bus prieinamos visiems – sistemos dalyviai visada galės derėtis“, - sako P. Valatkevičius.

Jis įsitikinęs, kad daugelis vartotojų taip pat pasinaudos galimybe nebrangiai ir trumpam laikui išsinuomoti automobilį. „Sunkmetis mus išmokė skaičiuoti ir gyventi racionaliau nei iki tol. Manau, kad išvykus atostogų arba savaitgalį suplanavus praleisti namuose, galima užsidirbti pinigų išnuomojant savo automobilį“, - pirmąjį patarimą duoda Dalinuosi.lt vadovas.

Planuojama, kad ateityje sistemą papildys ir įvairių daiktų nuomos paslaugas teikiančios bendrovės. Nuomos svetainė savo veiklą ketina plėsti ir į kaimynines šalis. „Matydami, kaip visame pasaulyje dalinimosi-nuomos idėjos sulaukia vis daugiau bendraminčių, manome, kad ir Lietuvoje žmonės greitai atras šio projekto naudą. Skaičiuojame, kad „įdarbinęs“ savo daiktus per mėnesį gali papildomai uždirbti apie 200 litų. Akivaizdu, kad dalintis apsimoka“, - tvirtina P. Valatkevičius.

Šiuo metu svetainėje jau yra apie 80 įvairiausių daiktų, kurie gali praversti namuose arba paįvairinti laisvalaikį: tai ir grąžtai bei kiti prietaisai, sporto įranga, knygos, stalo žaidimai, papuošalai ir vienas automobilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.