Kaune šurmuliavo sendaikčių mugė „Laiko ratu“

Savaitgalį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ šurmuliuoja tradicine tapusi sendaikčių mugė „Laiko ratu“. Tai paskutinė mugė šiais metais, kurioje dalyvauja apie 300 prekeivių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 20, 2012, 4:18 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:40 PM

Kaune tris kartu per metus vykstanti sendaikčių mugė „Laiko ratu“ kaskart sutraukia apie 300 pardavėjų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių. Praėjusį penktadienį startavusiame renginyje prekiautojai, kaip ir kaskart, daugiausia siūlo XX a. pradžios ir vidurio sendaikčius.

„Lietuvius labiausiai domina būtent šio laikotarpio palikimas. Ypač populiarios Antrojo pasaulinio karo Vokietijos armijos ekipuotės dalys, uniforminiai antsiuvai, apdovanojimai. Populiarus ir Raudonosios armijos palikimas bei kitokie tarybinių laikų daiktai. Beje, jie dabar palyginti nebrangūs, bet jau po poros dešimtmečių gali būti kur kas vertingesni“, - sakė mugės organizatorius Jonas Plenta.

Mugėje kauniečiai bei miesto svečiai sau patinkantį rakandą ar suvenyrą gali rinktis iš gausybės pačių įvairiausių sendaikčių. Čia galima įsigyti ir porceliano statulėlių, įvairaus laikmečio monetų, įvairių indų, taip pat – šaltųjų ginklų, autentiškų durtuvų.

Paskutinė šiais metais rengiama mugė „Laiko ratu“ vyks visą šį savaitgalį, spalio 19–21 dienomis, Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“. Beje, bus galima išvysti ir senovinės XIX a. pabaigos – XX a. vidurio senovinės technikos parodą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.