Graikija susitarė su kreditoriais dėl finansinės paramos

Graikija susitarė su tarptautiniais kreditoriais dėl griežto taupymo priemonių ir darbo rinkos reformos, pareiškė šalies finansų ministras Yannis Stournaras. Be to, Graikijai skirta papildomo laiko reformoms vykdyti.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-10-25 17:05, atnaujinta 2018-03-15 21:11

Pagaliau pasibaigus sunkioms ir ilgoms deryboms Graikijai galės būti skiriama papildoma finansinė parama, taip pat sumažės šalies pasitraukimo iš euro zonos rizika, informuoja „The New York Times“.

Sandoriui dar turi pritarti Graikijos parlamentas.

J. Sturnaras taip pat pareiškė, kad Europos partneriai sutiko skirti Atėnams papildomo laiko taupymo programai įgyvendinti ir dabar nėra būtinybės drastiškai mažinti išlaidas ir didinti mokesčius. Todėl tikimasi, kad tai sušvelnins neigiamus padarinius Graikijos ekonomikai, kuri traukiasi jau šeštus metus iš eilės.

Griežto taupymo priemonės, kurios buvo svarstomos kelis mėnesius, sukėlė Graikijos gyventojų demonstracijas. Tai jau trečias išlaidų mažinimas, su kuriuo susiduria šalies gyventojai per pastaruosius trejus metus. Ir tam, kad šis taupymo priemonių paketas būtų patvirtintas, parlamentui dar teks padėti nemažai pastangų. Kai kurie parlamento nariai atsisako palaikyti planus mažinti atlyginimus ir pensijas, nors ir žadėjo netrukdyti Graikijai gauti papildomą paramą. Kad šiam susitarimui pritartų parlamentas, reikia 151 balso iš 300 balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.