SEB banko pelną didino paskolų porfelis

Išankstiniais duomenimis, per tris šių metų ketvirčius SEB bankas uždirbo 103,1 mln. litų, o SEB banko grupė - 137,0 mln. litų neaudituoto grynojo pelno. Pernai tuo pat metu bankas uždirbo 246,7 mln. litų, o banko grupė - 431,5 mln. litų neaudituoto grynojo pelno.

Per devynis mėnesius įmonėms ir gyventojams suteikta beveik 3 mlrd. litų naujų paskolų.<br>J. Stacevičius
Per devynis mėnesius įmonėms ir gyventojams suteikta beveik 3 mlrd. litų naujų paskolų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2012, 12:23 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:28 PM

Pasak SEB banko prezidento Raimondo Kvedaro, tarptautinės rinkos nulemtos žemos palūkanų normos ir nedidelė kreditų paklausa lėmė banko grupės grynųjų palūkanų pajamų sumažėjimą. Banko grupės grynasis pelnas buvo mažesnis negu atitinkamu laikotarpiu pernai dėl 2011 metais sumažėjusių atidėjinių paskolų nuostoliams padengti.

„Artimiausiais ketvirčiais veiklos aplinkai toliau iššūkius kels euro zonos skolų krizė, dėl kurios palūkanų normos tarptautinėje rinkoje išliks žemos, vyraus neapibrėžtumas, skatinantis taupymą, o ne skolinimąsi ir vartojimą. Vis dėlto pagrindinių eksporto partnerių rinkos sutvirtės, o tai sudarys sąlygas gerėti verslo ir gyventojų finansinei padėčiai“, - sako R. Kvedaras.

Jo teigimu, banko paskolų portfelis ir toliau yra didžiausias rinkoje. Per devynis mėnesius įmonėms ir gyventojams suteikta beveik 3 mlrd. litų naujų paskolų.

SEB banko grupę Lietuvoje sudaro AB SEB bankas, UAB „SEB investicijų valdymas“, AB „SEB lizingas“ ir UAB „SEB Venture Capital“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.