Didžiausias Šveicarijos bankas atleis kas šeštą darbuotoją

Didžiausias Šveicarijos bankas UBS nutarė panaikinti 10 tūkst. darbo vietų, arba beveik šeštąją dalį visos darbo jėgos, pranešė šaltinis, gerai susipažinęs su situacija banke. Taip bankas siekia padidinti savo operacijų efektyvumą.

Daugiau nuotraukų (1)

Bloomberg-ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2012, 2:25 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:34 PM

Kaip pastebi agentūra, UBS „sugrįžta prie savo ištakų“. Banko didžiausias dėmesys bus skiriamas veiklai, susijusiai su pasiturinčių klientų aktyvų valdymu. Tokia pat kryptimi savo veiklą kreipia ir kitas garsus Šveicarijos bankas - „Credit Suisse“.

Darbuotojai bus atleidžiamai padaliniuose, kuriems vadovauja UBS investicinės bankininkystės padalinio vadovas Carstenas Kengeteris. Reformos vyks kelis ketvirčius.

UBS rimtai nukentėjo dėl pasaulinės 2008 m. kreditavimo krizės. Dėl nuostolių organizacija buvo priversta kreiptis dėl paramos į Šveicarijos vyriausybę. Praėjusiais metais banką ištiko dar viena nesėkmė - dėl nesankcionuotų operacijų biržoje buvo prarasta 2,3 mlrd. dolerių. Iškart po šių įvykių atsistatydino banko vadovas Oswaldas Gruebelis.

Apie ketvirtinius rezultatus bus paskelbta kiek vėliau pirmadienį, o tada, manoma, kad bus paskelbtas oficialus pareiškimas dėl keičiamos strategijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.