JAV vartotojai plačiau atvėrė pinigines

Jungtinių Valstijų vartotojai rugsėjį savo išlaidas padidino dvigubai daugiau nei augo jų pajamos, o tai pasitikėjimo ekonomika ženklas, informuoja AP.

Spartesnis augimas buvo įvertintas kaip teigiamas ženklas, tačiau ekonomistai baiminasi, kad atsigavimas lengvas nebus.<br>Reuters
Spartesnis augimas buvo įvertintas kaip teigiamas ženklas, tačiau ekonomistai baiminasi, kad atsigavimas lengvas nebus.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2012, 4:39 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:25 PM

Prekybos departamento duomenimis, vartotojų išlaidos rugsėjį padidėjo 0,8 proc., o tai geriausias mėnesio rezultatas nuo vasario. Asmeninės pajamos padidėjo 0,4 proc. - tai geriausias rezultatas nuo kovo.

Dėl padidėjusių vartotojų išlaidų metinis ekonomikos augimas liepos-rugsėjo laikotarpiu siekė 2 proc. Per antrąjį ketvirtį ekonomika išaugo 1,3 proc.

Spartesnis augimas buvo įvertintas kaip teigiamas ženklas, tačiau ekonomistai baiminasi, kad atsigavimas lengvas nebus.

Ekonomistai atidžiai stebi vartotojų pasitikėjimo ir išlaidų tendencijas, nes vartotojų išlaidos sudaro maždaug 70 proc. JAV ekonomikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.