Nori mažinti kelonių formalumus

Lietuvai itin aktualu mažinti kelionių formalumus ir supaprastinti vizų režimą, teigia ūkio viceministras Daumantas Lapinskas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2012, 4:34 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:25 PM

„Kelionių formalumų mažinimas, vizų režimo supaprastinimas - itin aktualu Lietuvai, į kurią atvyksta dideli Rusijos, Baltarusijos turistų srautai“, - Nikosijoje vykusiame Europos turizmo forume kalbėjo jis.

11-ajame Europos turizmo forume buvo aptartos turizmo populiarinimo galimybės ir turistų srautų į senąjį žemyną skatinimas. Forumo dalyviai pritarė būtinybei populiarinti Europą kaip bendrą turistinę kryptį, bet kartu išreiškė abejonę, ar pavyks sukurti patrauklų regiono prekės ženklą, vienijantį visas šalis. Taip pat buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad būtina spręsti pasiekiamumo tarp Europos šalių klausimus, nes 80 proc. keliaujančiųjų Europoje yra patys europiečiai.

Europos kelionių komisijos duomenimis, Lietuva - viena iš lyderių Europoje tarp didžiausią užsienio turistų ir nakvynių apgyvendinimo įstaigose skaičiaus augimą pasiekusių valstybių. 2012 m. pirmąjį pusmetį turistų srautai iš Rusijos padidėjo net 43,4 proc.

Forumo metu viena iš ateities aktualijų paminėta ir darnioji plėtra, be kurios neįsivaizduojamas ateities turizmas. Planuojama, kad 2013 m. bus patvirtintas forume aptartas bendras Europos turizmo strategijos veiksmų planas, vyks Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančiose šalyse organizuojami renginiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.