Renkasi kurortus, kuriuose nepuldinėja vietiniai įkyruoliai

Artėjant šaltajam metų sezonui, kelionių organizatoriai ir bilietų platintojai jaučia suaktyvėjimą rinkoje. Tiesa, ekspertai pastebi, kad ilgą laiką lietuvius žavėjęs Egiptas vis rečiau domina mūsų šalies gyventojus. Žmonės dabar dažniau atranda kitas šalis savo atostogoms. Apie tendencijas kelionių rinkoje pasakoja aviabilietų rezervacijos sistemos „HappyFLY.lt“ vadovė Regina Makselytė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2012, 12:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:40 PM

- Ar šiuo metu žmonės perka daug kelionių žiemos atostogoms šiltuose kraštuose?

- Paprastai būna keli piko mėnesiai, kada žmonės aktyviai perka keliones šaltajam periodui. Rugsėjį pirkėjai paprastai dar nepuola galvoti apie žiemos atostogas, kadangi vis dar gyvena vasaros įspūdžiais. Tačiau spalį visada pagyvėjimas juntamas. Ypač tada, kai tik oras atvėsta Pastebėjome, kad per pastarąsias savaites žmonės labiau nei įprastai perka aviabilietus į šiltus kraštus.

- Kokios yra populiariausios kryptys atostogoms?

- Bene dažniausiai žmonės dabar renkasi Ispaniją, ypač atostogas Tenerifėje. Taip pat populiari ir Turkija, tačiau mažėja susidomėjimas Egiptu.

- Kaip manote, kodėl dabar mažiau žmonių atostogauti vyksta į Egiptą?

- Manau, yra kelios priežastys. Pirmiausia, turizmo rinką Egipte gerokai sujaukė politinis sujudimas ir neramumai šalyje. Tai atbaidė turistus iš viso pasaulio. Antra, jau ne vienas lietuvis atostogavo Egipte. Daugelis vyko į šią Afrikos šalį ne vienerius metus iš eilės, todėl tikėtina, jog Egiptas paprasčiausiai pabodo.

- O kodėl daugelis dabar renkasi poilsį Tenerifėje?

- Ten gana geras kokybės ir kainos santykis. Lietuviams priimtinas klimatas Tenerifėje, kur nėra nei per karšta, nei per šalta. Be to, ten gražus kraštovaizdis. Kartą jau buvę Tenerifėje visada pabrėžia, jog nemėgstantiems įkyrių vietinių gyventojų, kurių apstu Egipte, Tenerifėje pavyks išvengti nemalonios pažinties su jais.

- Kiek vidutiniškai kainuoja savaitės atostogos Tenerifėje?

- Skrydį galima įsigyti už maždaug 500-600 litų pirmyn ir atgal su visais mokesčiais. Viešbučiai Tenerifėje visai nebrangūs. Ypač pravartu į kelionę vykti dviese arba su draugų kompanija. Tada galima itin nebrangiai išsinuomoti butą, namą ar vilą ant vandenyno kranto. Vidutiniškai gyvenamoji vieta savaitei žmogui kainuoja 200 litų.

- Kiek lietuviai paprastai išleidžia pinigų žiemos atostogoms?

- Pastebėjome, kad pries didžiąsias metų šventes žmonės tampa kur kas išlaidesni. Jie negaili pinigų ne tik kalėdinėms dovanoms, tačiau ir savo atostogoms. Paprastai žiemos kelionei lietuviai išleidžia po 1000-1200 litų. To pakanka, kad savaitę atsikvėptum šiltuose kraštuose.

- Kokios amžiaus žmonės dažniausiai šaltuoju periodu išvyksta iš Lietuvos į šiltuosius kraštus?

- Sunku būtų išskirti vieną grupę – žiemą atostogauja įvairaus amžiaus žmonės. Svetur gruodžio-vasario mėnesiais ilsisi ir šeimos su vaikais, ir jaunimas, ir senjorai. Beje, vyriausia keliautoja, kuriai pardavėme kelionių bilietus, buvo beveik 80 metų amžiaus. Ji vyko į Ispaniją ir prieš atostogas patikino, kad jos kelionės tikslas yra gerai pasiausti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.