„Walt Disney“ įsigijo „Žvaigždžių karų“ gamintoją už 4,05 mlrd. dolerių

Jungtinių Valstijų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2012, 11:21 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:37 PM

„Lucasfilm“ pirmininkas ir įkūrėjas režisierius George Lucas teigia, kad atėjo metas „Žvaigždžių karus“ perduoti naujai filmų kūrėjų kartai.

Pagal susitarimą susivienys nedidelė, novatoriška, specialiuosius efektus į skaitmeninę erą atvedusi Šiaurės Kalifornijos kino studija ir garbi Holivudo milžinė, kuri demonstravo įgudimą įsigyti daugumą didžiausių pramogų pasaulio prekės ženklų.

Oficialiame „Disney“ pranešime spaudai pažymima, kad septintąjį sagos filmą kompanija išleis 2015 metais. Po jo ekranuose rodys aštunta ir devinta dalys, o vėliau - po vieną filmą kas dvejus ar trejus metus.

Nors G. Lucasas praeityje neigė, kad planuoja kokias nors naujas „Žvaigždžių karų“ juostas, antradienį Starwars.com paskelbtame vaizdo interviu jis sako, kad jau sukūrė rėmus dar trims filmams, taip pat - daug kitų „Žvaigždžių karų“ siužeto linijų.

G. Lucasas, kino pramonės legenda, garsėjanti savo sugalvotos visatos kontroliavimu iki smulkiausių detalių, liks kūrybiniu naujųjų filmų konsultantu, nors minėtame vaizdo interviu sako, jog savo kompaniją pardavė todėl, kad jau seniai troško pasitraukti iš pagrindinės kino pramonės srovės.

G.Lucasas bus antrasis pagal dydį individualus „Disney“ akcininkas - turės 2,2 proc. kompanijos akcijų. Maždaug pusę pirkinio sumos „Disney“ sumokės pinigais.

„Tai viena didžiausių visų laikų pramogų pasaulio nuosavybių“, - antradienį analitikams sakė „Disney“ vykdomasis bosas Bobas Igeris.

Pagal dabartinį akcijų kursą kontrakto vertė yra 4,05 mlrd. dolerių. G. Lucasas buvo vienintelis „Lucasfilm“ savininkas ir vadovavo jai iš San Fransisko.

Antradienį paskelbtame G. Lucaso pareiškime sakoma: „Pastaruosius 35 metus vienas didžiausių mano malonumų buvo matyti, kaip „Žvaigždžių karai“ perduodami iš kartos į kartą. Man jau laikas perduoti „Žvaigždžių karus“ naujai kino kūrėjų kartai. Visuomet maniau, kad „Žvaigždžių karai“ gali mane pergyventi, ir pagalvojau, kad svarbu sutvarkyti perdavimą dar man gyvam esant“.

Paskutinis „Žvaigždžių karų“ filmas buvo 2005 metais pasirodęs „Sitų kerštas“. Anot „Disney“, yra paklausa naujiems filmams.

„Disney“ pusę sumos už „Lucasfilm“ sumokės grynais, o kitą pusę - akcijomis.

„Disney“ 2006 metais už 7,4 mlrd. JAV dolerių įsigijo kino studiją „Pixar“, o 2009 metais už 4,2 mlrd. JAV dolerių nusipirko komiksų studiją „Marvel“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.