Vos keli procentai vadovų žada samdyti daugiau statybininkų

Sumažėjus statybų paklausai ir esant neigiamai darbuotojų skaičiaus prognozei dėl sezoniškumo, spalį, palyginti su praėjusiu mėnesiu, labiausiai smuko statybos sektoriaus pasitikėjimo rodiklis.

Artimiausiais mėnesiais numatomas ir statybos darbų užsakymų mažėjimas.<br>V. Balkūnas
Artimiausiais mėnesiais numatomas ir statybos darbų užsakymų mažėjimas.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2012, 12:14 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:34 PM

Statistikos departamento duomenimis, net 48 procentai statybos įmonių vadovų prognozavo darbuotojų skaičiaus mažėjimą ir tik 5 procentai - didėjimą. Artimiausiais mėnesiais numatomas ir statybos darbų užsakymų mažėjimas. Daugiau statybos darbų turės tik 6 procentai įmonių vadovų, mažiau - 40 procentų.

Spalį statybos darbų apimties sumažėjimą nurodė 12 procentų, padidėjimą - 33 procentai įmonių vadovų (prieš mėnesį - atitinkamai 12 ir 39 proc.). Statybos darbų paklausos vertinimas išliko gana žemas. 43 procentai įmonių vadovų teigia, kad statybos darbų paklausa yra nepakankama, o 5 procentai - kad darbų turi daugiau negu reikia (prieš mėnesį atitinkamai - 42 ir 1 proc.).

Ekonominių vertinimų rodiklis spalį buvo minus 4 ir, palyginti su rugsėju, sumažėjo 2 procentiniais punktais.

Statistikos departamento duomenimis, pramonės pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 3, mažmeninės prekybos - 5, statybos - 15 procentinių punktų. Paslaugų sektoriaus pasitikėjimo rodiklis padidėjo 2, vartotojų - 1 procentiniu punktu.

Palyginti su 2011 m. spaliu, ekonominių vertinimų rodiklis padidėjo 3 procentiniais punktais. Paslaugų sektoriaus pasitikėjimo rodiklis padidėjo 6, pramonės ir vartotojų - 4 procentiniais punktais. Mažmeninės prekybos pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 8, statybos - 3 procentiniais punktais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.