Kaune sutarta dėl mokslo, studijų ir verslo slėnių bendros veiklos

Kauno technologijos universitete (KTU) pasirašyta trišalė sutartis, apvainikavusi diskusijas dėl integruoto mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) „Santaka“ ir dalies slėnio „Nemunas“ valdymo modelio bei veiklos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-02 14:05, atnaujinta 2018-03-15 17:41

Šį dokumentą pasirašė KTU rektorius prof. Petras Baršauskas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius prof. Remigijus Žaliūnas ir Lietuvos energetikos instituto (LEI) direktorius prof. Eugenijus Ušpuras.

Pagal bendradarbiavimo susitarimą, KTU Inovacijų ir verslo centras tampa šių trijų organizacijų koordinuojančiąja institucija. Jis skatins slėnių padalinių veiklą, visiems besidomintiems ir ypač verslui teiks informaciją apie slėniuose teikiamas paslaugas. 

Integruoti mokslo, studijų ir verslo centrai pradėti steigti siekiant sukurti Lietuvoje tarptautinio lygio mokslo, studijų ir žinių ekonomikos branduolius, paspartinti žinių visuomenės kūrimą ir sustiprinti ilgalaikius Lietuvos ūkio konkurencingumo pagrindus. 

Kaip teigia KTU mokslo prorektorė prof. Asta Pundzienė, įkūrus pirmuosius slėnius, pastebėta, kad neužtenka susimontuoti modernią aparatūrą, - reikia organizuoti vadybinį procesą, kuris garantuotų investicinę grąžą tiek universitetui, tiek verslui, tiek visai visuomenei.

„Ėmėmės iniciatyvos ir su slėnio „Santaka“ partneriais pradėjome svarstyti, kaip racionaliai organizuoti slėnio veiklą, kad jis būtų patrauklus ir atviras verslui. Po gero pusmečio diskusijų, derybų, strategijos parinkimo visos trys institucijos - KTU, LSMU ir LEI - realizuodamos slėnių programą, nusprendė dirbti kartu“, - sakė prof. A.Pundzienė.

Bendradarbiaujančios šalys žada keistis technologijų perdavimo ir inovacijų veikloms vykdyti reikalinga informacija, šias veiklas planuoti bei kurti kartu, įsipareigoja skatinti minėtų institucijų mokslininkų, tyrėjų ir studentų dalyvavimą slėnio veikloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.