Prabanga kazachiškai – kreditinė kortelė iš gryno aukso

Koks nors pasiturintis norvegas, sulaukęs banko pasiūlymo užsisakyti kreditinę kortelę iš aukso, matyt, pasukiotų pirštą prie smilkinio, o štai Kazachstane bankas „Sberbank“ kartu su „Visa“ jau siūlo deimantais išpuoštą gryno aukso kortelę „Visa Infinite Exclusive“ ir, tikime, klientų ras. Juk jei tavo seneliai turtą skaičiavo avių galvomis, darbo įgūdžius – sugebėjimu greitai kastruoti aviną ir net brangiausius jų namus panešdavo pora arklių, tikrai turi apie ką svajoti. O kai pats pradedi žarstyti naftos milijonus ir tokia ne taip seniai nepasiekiama prabanga, kaip unitazas, tavęs nebestebina, svajones ima riboti tik fantazija.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Nov 2, 2012, 10:26 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:30 PM

Jei kam kyla logiškas klausimas, kurių velnių reikalingas kreditas, jei kišenėje nešiojiesi aukso gabalą, galiu nebent draugiškai kartu pakraipyti galvą. Gal tam, kad nugvelbę kortelę vagys, net ją užblokavus, nebūtų darbavęsi be reikalo? Na, bet neskubėkime su išvadomis – panagrinėkime, ką bankas siūlo tokios kortelės savininkui.

Taigi, pirmiausia palaidokime viltis ją gauti – kainuoja kortelė 100 tūkst. dolerių - 65 tūkst. atsieina pačios kortelės gamyba, 35 tūkst. iškart įnešami į sąskaitą. Metinio aptarnavimo mokestis – dar 2 tūkst. dolerių.

Už tai gauni gryno aukso kortelę, inkrustuotą 26 deimantais ir papuoštą apdaila iš perlų. Kartu gauni ir plastikinę kortelės versiją. Ačiū Dievui, nes kai pamėginu įsivaizduoti, ką pajustų koks kazachas, jei bankomatas „Akropolyje“ „suvalgytų“ jo aukso gabalėlį… O ką pajustų tą bankomatą pastačiusio banko darbuotojai… brrr…

Su kortele siūlomų paslaugų ir privilegijų paketas atrodo pakankamai įspūdingai – gausi gyvybės ir sveikatos draudimą iki 40 mln. tengių (apie 250 tūkst. dolerių), dalyvausi programoje „Priority Pass“, tad visuose pasaulio oro uostuose būsi aptarnaujamas itin patogiai, o dingus bagažui jis būtų ieškomas visame pasaulyje, be to, galėsi tuoj pat išsinuomoti automobilį ir gauti viešbutį. Kortelės savininką aptarnaus atskiras „Sberbank“ vadybininkas. Be to, kelios malonios smulkmenos – įsigijusiam kortelę bankas dovanoja telefoną „iPhone 5“ ir kortelių piniginę „Monblanc“.

„Visa Infinite Exclusive“ – daugiau negu kortelė. Savo turėtojui ji užtikrina išskirtines privilegijas ir aptarnavimą“, – sako „Visa“ vadovas Kazachstane Galymas Tabyldievas.

Tiesa, bankas planuoja išduoti tik 100 tokių kortelių, tad jei esi beprotiškai turtingas ir tiek pat tuščiagarbis, turėtum pasiskubinti. Tik neužmiršk, kad dėl tavo turtų žmonės tavęs daugiau mylėti nepradeda – myli tavo turtus. Na, o tiems, kurie mano, kad 100 tokių pirkėjų gali neatsirasti, norėčiau priminti neseną istoriją, kai vienas skriestuvo gracija pasižymintis turtuolis panoro ir laimėjo šokių konkursą. Nei geresniu šokėju, nei labiau gerbiamu žmogumi dėl to netapo, na ir kas? Turiu, vadinasi, galiu, o jei galiu, vadinasi, reikia turėti… Ne, tai ne apie protą ir ne apie dvasinius turtus – jų turintys ir be kortelių iš aukso žino savo vertę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.