Suskilęs A. Zuoko riešas - griežto vadovavimo rezultatas? (papildyta, interviu)

Penktadienį Vilniaus meras Artūras Zuokas savo  „Facebook“ paskyroje pranešė apie suskilusį riešą, kurį susižalojo trenkęs į darbo stalą – esą jį labai supykdė savivaldybės darbuotojai. Tiesa, kiek vėliau meras patikino, kad su pykčiu tai nėra susiję. „Nesėkmingai nuleidau ranką ir susiskaldžiau riešo kaulą“, - portalui lrytas.lt sakė A. Zuokas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

2012-11-02 16:34, atnaujinta 2018-03-15 17:36

Internetiniai komentatoriai iškart pradėjo lyginti stalo ir mero jėgas šioje dvikovoje. 

„Stalas 1 – 0 Meras“, - taškus skaičiavo šmaikštuoliai. Tuo tarpu pats meras teigė, kad nors šį kartą ranką susižalojo ne per pykčio priepuolį. Tiesa, A. Zuokas prisipažino, kad dažnai tenka pasiginčyti su kitais savivaldybės darbuotojais. 

- Esate vadovavęs privačioms įmonėms ir savivaldybei. Koks pagrindinis vadovavimo skirtumas? - A. Zuoko pasiteiravo portalas lrytas.lt

- Yra didelis skirtumas, nes privačioje įmonėje pats suformuoji savo komandą. O savivaldybėje asmenys deleguojami koalicijos ir reikia su jais dirbti. Tai žymiai sudėtingiau vadybos požiūriu.

Be to, viešojo sektoriaus sprendimai retai kada priklauso nuo vadovo pozicijos ar noro – siaubingai daug procedūrų yra nukreipta į procesą, o ne į tikslą.

Tačiau žmogiški santykiai tiek privačiame versle, tiek valstybinėje institucijoje turi išlikti tokie patys. Reikia bendrauti žmogiškai. - O ar jūs, kaip meras, galite atleisti nepatinkantį savivaldybės darbuotoją?

- Norint atleisti darbuotoją, net ir tokį, kuris piktnaudžiauja savo padėtimi ir prastai atlieka užduotis, yra labai sudėtinga. Kartais prisireikia netgi reorganizuoti administravimą, panaikinti pačią darbo vietą. O dabartinė valdžia net ir šiuos įstatymus planuoja pakeisti, kad būtų dar sunkiau atleisti valstybinius tarnautojus.

- O kokie vadovai jums pačiam labiau patinka – griežti ar draugiški?

- Man patinka tokie žmonės, kurie sugeba net ir kitus kritikuodami padaryti tai draugiškai, nepadaryti, kad darbuotojui būtų gėda ir nemalonu.

Aš esu atviro dialogo šalininkas. Svarbu, kad žmonės nebijotų visko išsakyti ir pasiginčytų. Yra labai pikta ir gėda, kai kai kurie darbuotojai nesugeba atlikti savo pareigų. Ne kartą esu ir balsą pakėlęs ir į stalą trinktelėjęs bendraudamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.