Neveikiančiam tualetui prižiūrėti - tūkstatinės sumos

Savivaldybės įmonė „Kauno švara“ tikina viešuosius miesto tualetus prižiūrėsianti pigiau. Tačiau girti valdžią už taupumą anksti: į prižiūrimų statinių sąrašą įtrauktas ir kol kas nenaudojamas į korupcijos liūną įmurdytas „auksinis“ tualetas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė, („Laikinoji sostinė“)

Nov 4, 2012, 12:01 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:11 PM

Kauno savivaldybės taryba nutarė sudaryti naują sutartį su „Kauno švara“ dėl viešųjų tualetų priežiūros. Sprendimo projekte minimi keturi viešieji tualetai. Vienas iš jų – A.Jakšto ir Šv. Gertrūdos gatvių sankryžoje.

Kol korupcijos bylą dėl pusės milijono litų vertės šio viešojo tualeto statybos narplioja teismai, statinys stovi nenaudojamas ir erzina gamtos reikalų prispirtus miesto svečius.

Nors tualetas neveikia ir nežinia kada pradės veikti, „Kauno švara“ ir savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai paskaičiavo, kad jo priežiūra ir eksploatacija per mėnesį atsieis daugiau kaip 5 tūkst. litų.

Kol tualetas neveikia, iš jo negalima gauti jokių pajamų. Nėra klientų, nebus ir netvarkos.

Tuo tarpu Rotušės, Nepriklausomybės aikštėse ir T.Masiulio gatvės pabaigoje prie Kauno marių esančius viešuosius tualetus „Kauno švara“ siūlosi prižiūrėti pigiau.

„Visų trijų tualetų eksploatacija per mėnesį kainavo apie 18 tūkst. litų, o dabar kaina sumažės iki 16 tūkst. litų“, – iš anksto skaičiavo Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Šarūnas Rudys.

Brangiausiai miestui kainuos tualeto prie Kauno marių išlaikymas – beveik 6 tūkst. litų per mėnesį.

Savivaldybės sutartis dėl tualetų priežiūros ir eksploatacijos su „Kauno švara“ baigėsi dar liepos pabaigoje. Jau kelis mėnesius bendrovė šiuos statinius prižiūri už savo lėšas.

Kilnojamuosius ir viešojo transporto galinėse stotelėse esančius tualetus prižiūrėjo bendrovė „Toi-Toi Lietuva“. Sutartis su bendrove taip pat yra pasibaigusi, tačiau naujos sudaryti neketinama.

Tualetai, kuriais daugiausia naudojosi viešojo transporto vairuotojai, išvis bus uždaryti. Pasenusias ir sanitarinių sąlygų nebeatitinkančias išvietes, kurių mieste yra 16, pakeis biotualetai.

„Dabar į tuos tualetus gyventojai primeta lapų, obuolių, šiukšlių. Jais naudotis nebegalima“, – tikino Š.Rudys.

Viešuosius tualetus prižiūrinti bendrovė už patvirtintus įkainius turės pasamdyti darbuotoją, valyti patalpas, atsiskaityti už komunalines paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.