Vilniuje - socialinis būstas...katėms

Vilnius – toks turtingas miestas, kad net katėms jame skiriamas socialinis būstas. Ne apartamentai, bet su visais patogumais – centriniu šildymu, karštu vandeniu. Paryžiui ar Niujorkui toli iki Vilniaus. Kai viename bute katėms nusibosta, jos perkeliamos į kitą. Kad perkraustymas vyktų sklandžiai, rūpinasi visas būrys žmonių iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, bendrovės „Grinda”, savivaldybės įmonės „Vilniaus miesto būstas”, Gyvūnų teisių apsaugos organizacijos ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus. Net rečiausi pasaulio gyvūnai negalėtų pasigirti tokiu dėmesiu.

Vilnius – toks turtingas miestas, kad net katėms jame skiriamas socialinis būstas.<br>J. Stacevičius
Vilnius – toks turtingas miestas, kad net katėms jame skiriamas socialinis būstas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinė“

Nov 4, 2012, 12:01 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:14 PM

Juokai juokais, bet perskaitęs istoriją apie V.Druskio gatvėje esantį socialinį būstą, paverstą kačių landyne, ne vienas ministerijos ar savivaldybės valdininkas turėtų trinktelėti kumščiu į stalą – taip tęstis negali! Mat kačių globėjų veikla virsta marazmu.

Dvidešimt kačių iš socialinio būsto teko krapštyti po to, kai jas globojusią Agnę apskundė viena sostinės gyvūnų globos organizacija.

Kita gyvūnus globojanti organizacija merginą palaikė. O abi šios draugijos jau seniai pjaunasi kaip katės, skundžia viena kitą.

Kad patektų į dviejų kambarių butą, darbininkams teko spynoje išgręžti skylę. Agnė tame bute negyveno, į jį tik iš visų pašalių tempė kates.

Vos pravėrus duris nosį surietė nemalonus dvokas.

Kriauklė ir šaldytuvas buvo užversti kačių ėdalo skardinėmis, nuo dujinės viryklės, šaldytuvo ir netgi iš skylės lubose žvelgė nustebę padarėliai. Norėtumėte tokios kaimynystės?

Katės iš V.Druskio gatvės keliaus į gyvūnų prieglaudą. Savivaldybė iškraustys socialinio būsto nuomininką, kuris pernuomojo butą Agnei. Butas bus dezinfekuotas ir atiduotas kitam nuomininkui. Duokdie, ne katėms.

Bet juk tokių geradarių kaip Agnė Vilniuje – šimtai. Deja, jiems sutramdyti nėra būdų. Palietus bent vieną kačių globėją pasigirsta net kaltinimų genocidu.

Niekas nežino ir kiek yra gyvūnų globos draugijų. Jas kontroliuoti mėginantys Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai tose organizacijose aptinka daugybę higienos ir veterinarijos taisyklių pažeidimų.

Perpildytose prieglaudose gyvūnai dvesia nuo ligų. Keturkojai iš jų atiduodami žmonėms neapžiūrėti veterinarijos gydytojo, tad kartais pas naujuosius šeimininkus savo gyvenimą baigia po kelių dienų. Savavališkai įkurtose globos organizacijose nėra vandentiekio, trūksta erdvės.

Nors kai kurie gyvūnai nepagydomai serga, jiems pumpuojami vaistai, vos palaikantys gyvybę.

Meilę gyvūnams demonstruojančias organizacijas pamėginus įsprausti į rėmus, pasipila kaltinimai. O prakalbęs apie eutanaziją beviltiškai sergantiems gyvūnams sulauksi prakeiksmo.

Perdėta meilė gyvūnams jau virto jų kankinimu. Ir visa tai daroma už žmonių suaukotus pinigus. Kiek dar agnių su keturkojais teks iškraustyti, kad valdžia praregėtų?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.