Moksleivių idėjos pravertė telekomunikacijų milžinei

Vienu mygtuko paspaudimu sustabdyta televizijos laida, šviesą ir elektros prietaisus visame name valdantis televizorius, galimybės klientams patiems nuspręsti dėl belaidžio interneto veikimo vietų – tai tik kelios iš daugelio, įgyvendinant projektą „TEO burės“, moksleiviams gimusių idėjų, kurios gali išvysti dienos šviesą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2012, 4:42 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:33 PM

Į šį unikalų profesinio ugdymo ir kūrybiškumo skatinimo projektą vyresniųjų klasių moksleivius pakvietė integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO. Bendrovė siekė suteikti galimybę jaunuoliams pasisemti vertingos patirties prieš renkantis profesiją ir leisti pasitikrinti, kaip jų svajonės galėtų būti įgyvendintos praktiškai. Moksleiviai įgijo jiems reikalingų įgūdžių ir dalinosi savo idėjomis, kurios galėtų tapti realiais verslo projektais.

„Pasisėmėme tikrų žinių, visai ne to, ko mokomės mokykloje, – sužinojome, kaip vyksta darbas. Mokėmės iš vyresniųjų kolegų, o jų padrąsinimas skatino labiau pasitikėti savo jėgomis. Planuoju tęsti studijas verslo, rinkodaros srityje“, – sakė projekte dalyvavusi Viktorija iš Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos.

TEO Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovo Nerijaus Ivanausko teigimu, jau artimiausiu metu ketinama įgyvendinti keletą moksleivių pasiūlytų idėjų. Viena jų – sudaryti galimybių klientams internetu pasiūlyti, kur galėtų būti įrengtos naujos interneto „ZEBRA belaidis“ veikimo vietos. Taip pat sukurti naują interaktyviosios televizijos paslaugą, leidžiančią trumpam sustabdyti žiūrimą laidą ir vėliau ją pradėti žiūrėti nuo sustabdytos vietos.

„Per keletą artimiausių metų svarstysime ir daugiau moksleivių aptartų idėjų. Manau, kad klientus sudomintų galimybė televizorių paversti namų įrenginiu, kuriuo jie galėtų įjungti ir išjungti šviesą, muziką ar nustatyti pageidaujamą kambario temperatūrą. Tokią naujovę pasiūlė apie savo svajonių televiziją svarstę moksleiviai“, – pasakojo N. Ivanauskas.

Visą rudens atostogų savaitę dvidešimt konkurso būdu atrinktų 10-11 klasių moksleivių dalyvavo projekte „TEO burės“ ir turėjo galimybę išbandyti save versle, įgyti specifinių sričių patirties. Per specialius jiems skirtus seminarus jaunuoliai sėmėsi kūrybiškumo, lyderystės žinių, tobulino komandinio darbo įgūdžius, įgijo rinkodaros, komunikacijos patirties ir išbandė save telekomunikacijų srityje.

Projektą „TEO burės“ TEO įgyvendino kartu su neformalaus ugdymo organizacija VšĮ „Sėkmės mokykla“.

„Likau nustebintas moksleivių sugebėjimu per tokį trumpą laiką perprasti jiems nežinomo verslo subtilybes ir pasiūlyti kokybiškų inovatyvių sprendimų, apie kuriuos dar niekas nebuvo pagalvojęs“, – projekto sėkme džiaugiasi VšĮ „Sėkmės mokykla“ vadovas Nerijus Buivydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.