Nemokamai ves pamokas, kaip neįsiskolinti

Lietuvos bankas šį rudenį šalies gyventojams organizuoja nemokamų seminarų ciklą apie atsakingą asmeninių finansų valdymą ir skolinimąsi. Lapkritį trijuose miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – finansų ekspertai dalysis žiniomis, kaip efektyviai valdyti asmeninius finansus, atsakingai skolintis ir kokias taupymo priemones verta rinktis siekiant ilgalaikių finansinių tikslų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2012, 2:58 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:37 PM

„Finansinius sprendimus priimame kone kasdien – svarstome, kaip neišleisti daugiau negu uždirbame, atidėti pinigų juodai dienai, įsigyti būstą, nuo kokių negandų apsidrausti ir t. t. Tačiau mokyklose mūsų nemokė, kaip elgtis esant tokioms situacijoms, ir natūralu, kad kartais pritrūksta žinių, įgūdžių ar paprasto patarimo. Todėl organizuojame seminarus gyventojams“, – sakė Lietuvos banko priežiūros tarnybos Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius Vilius Šapoka.

Anot V. Šapokos, nors efektyvų asmeninių finansų valdymą aštuoniolikmečiai ir senjorai supranta skirtingai, tačiau ir vieniems, ir kitiems per seminarus gautos finansinės žinios suteiks apčiuopiamos naudos: leis pasinaudoti galimybėmis ir priimti poreikius atitinkančius finansinius sprendimus.

Lietuvos banko rengiamuose seminaruose patirtimi dalysis asmeninių finansų valdymo ir ilgalaikių investicijų ekspertai: Julita Varanauskienė, Odeta Bložienė, Lukas Macijauskas ir Artūras Milevskis. Kaip pradėti savo verslą, patars Martynas Vidžiūnas, UAB „Kraustymo komanda“ direktorius.

Seminarų programa ir kaip į juos registruotis skelbiama banko svetainėje.

Nuo šių metų pradžios pertvarkius šalies finansų rinkos priežiūros sistemą ir ją sutelkus Lietuvos banke, finansinis švietimas tapo viena iš prioritetinių sričių. 2013 m. ketinama pristatyti specialią interneto svetainę, kurioje bus skelbiama naudinga informacija norintiems efektyviai valdyti savo asmeninius finansus ir siekiantiems priimti pamatuotus finansinius sprendimus.

Primename, kad Lietuvos bankas yra organizavęs edukacinių paskaitų ciklą moksleiviams, kartu su vartotojų teisių apsaugos tarnyba surengė seminarą senjorams. Pernai ir šiemet spalį surengti didžiulio populiarumo sulaukę atvirų durų renginiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.