„Danske“ bankas ieškos 300 naujų darbuotojų

„Danske“ bankas iki kitų metų pabaigos planuoja priimti 300 naujų darbuotojų – naujos darbo vietos banke steigiamos dėl šiais metais į Lietuvą iš Danijos perkeliamos dalies „DB Grupės paslaugų centro“ veiklos. Danijos bankas seka kitų stambių Vakarų Europos finansų įmonių pavyzdžiu ir siekia sumažinti sąnaudas dėl pigesnės ir kvalifikuotos darbo jėgos Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2012, 11:06 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:49 PM

Šių metų rugsėjį jau buvo pranešta, kad „Danske” bankas Vilniuje kurs finansinių operacijų centrą. Tai pirmasis kartas, kai šis Danijos bankas iškelia svarbias bankininkystės funkcijas iš savo šalies. Banko atstovai teigia, kad šiuo metu aktyviai ieškoma kandidatų, o pirmieji darbuotojai pasamdyti buvo spalio 8 dieną. 

Po kelių savaičių apmokymų Danijoje, nuo spalio 29 dienos jie jau dirba operacijų centre Lietuvoje. 

Lietuvoje „DB Grupės paslaugų centras“ įkurtas kaip atskiras „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo padalinys, kuriame iki 2013 metų pabaigos iš viso dirbs 300 bankinių procesų bei mokėjimo administravimo specialistų, taip pat platesnio spektro darbuotojų, turinčių specialių bankinių žinių.

Dalis „Danske Bank“ grupės funkcijų į Lietuvą perkelta siekiant išnaudoti platų grupės infrastruktūros pasiskirstymą, tobulinant teikiamas paslaugas ir optimizuojant kaštus.

„Geografinių galimybių išnaudojimas yra tęstinis procesas. Esame ne vienos šalies, o viso Šiaurės ir Baltijos regiono bankas. Vykdydami tokius pokyčius galime padidinti savo veiklos efektyvumą“, – sako „Danske“ banko generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas.

„Danske“ banko generalinis direktorius pažymi, jog šiam centrui steigti pasirinkta Lietuva dėl palankios makroekonominės aplinkos – nepaisant besitęsiančių bėdų euro zonoje, Lietuva ir toliau demonstruoja palyginus aukštus ekonomikos augimo tempus.

Šiuo metu „Danske Bank“ Lietuvoje dirba 379 darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.