Naktinių pramogų verslą Kaune spaudžia gyventojų skundai

Kauno kavinių, barų ir naktinių klubų darbuotojai nuolat priversti prašyti policijos pagalbos. Atvykę pareigūnai tramdo triukšmadarius, mušeikas ir vagis, stabdo bėglius, kurie bando sprukti nesusimokėję.

Bare „Nibrė“ spalį buvo uždrausta naktimis prekiauti alkoholiniais gėrimais.<br>M. Patašius
Bare „Nibrė“ spalį buvo uždrausta naktimis prekiauti alkoholiniais gėrimais.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Laikinoji sostinė")

Nov 11, 2012, 2:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:43 PM

Policijos pareigūnų ekipažai į miesto kavines ir naktines pasilinksminimo vietas vyksta po kelis kartus per dieną.

Centro policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus laikinojo viršininko Raimondo Zinkevičiaus teigimu, daugiausia iškvietimų gaunama dėl centrinėje miesto dalyje veikiančiose kavinėse, naktiniuose klubuose ir net restoranuose kylančių konfliktų. Jų ypač padaugėja vakarais, naktimis ir savaitgaliais.

Nors kituose miesto rajonuose pasilinksminimo vietų mažiau, keli atokiau nuo centro įsikūrę naktiniai barai policijai taip pat kelia rimtų rūpesčių.

Ramina ir agresyvias moteris

„Dažniausiai į kavines ir naktinius klubus policijos ekipažai vyksta dėl triukšmo, muštynių, vagysčių, turto sunaikinimo ar sugadinimo. Triukšmadariai ar nusikalstama veika įtariami asmenys iš kavinių paprastai vežami į policijos komisariatą“, – tvirtino R. Zinkevičius.

Policiją kviečia pasilinksminimo vietų kaimynystėje įsikūrę gyventojai, kavinių, barų, klubų darbuotojai. Rečiau pareigūnams skambina užeigų lankytojai ar su triukšmadariais susitvarkyti nepajėgiantys apsaugos darbuotojai.

Daugiausia problemų kavinėse sukelia neblaivūs asmenys. Pareigūnai vyksta raminti ne tik pernelyg įsisiautėjusių vyrų, bet ir moterų.

„Pavartojusi svaigalų dažna dailiosios lyties atstovė tampa agresyvi ir sunkiai suvaldoma. Yra buvęs ne vienas atvejis, kai įkaušusios moterys kavinėse ar klubuose aprėkė, iškoneveikė ir net apkandžiojo bei apdraskė apsaugos darbuotojus ir policijos pareigūnus“, – pasakojo R. Zinkevičius.

Uždraudė prekiauti alkoholiu

Beveik kasdien policijos pareigūnų ekipažai važiuoja į barus, kavines ir net prabangius Kauno restoranus, kuriuose konfliktų kyla dėl to, kad lankytojai nesumoka sąskaitos.

Nesumokėję žmonės mėgina slapčia pasprukti iš maitinimo įstaigos. Į bėglių paieškas dažniausiai leidžiasi juos aptarnavusios padavėjos, barmenai ar kavinės apsaugos darbuotojai. Neretai į tokias gaudynes įsitraukia ir policija.

Kaune yra kelios pasilinksminimo vietos, į kurias dėl įvairių konfliktų policijos pareigūnai vyksta kone kiekvieną naktį.

Į Šv. Gertrūdos gatvėje visą parą veikiantį barą „Nibrė“ kelerius metus policija buvo kviečiama dėl nuolatinių girtuokliavimų.

„Šis baras pritraukia daug asocialių, teistų lankytojų, kurie neblaivūs išprovokuoja konfliktus ir muštynes.

Dėl to praėjusį mėnesį policijos prašymu barui nuo 22 iki 8 val. uždrausta prekiauti alkoholiniais gėrimais. Po šio žingsnio bare ir prie jo bent jau naktimis tapo ramiau“, – tvirtino pareigūnas.

Protokolus rašo dėl triukšmo

Girtuoklystėmis, triukšmu ir muštynėmis taip pat garsėja šalia Aleksoto turgaus, Veiverių ir Antanavos gatvių sankryžoje įsikūrusi visą naktį veikianti kavinė. Raminti joje besilinksminančių asmenų policijos pareigūnai priversti vykti dažną naktį.

Per pusšimtį pranešimų dėl patalpose ir lauke savaitgaliais keliamo triukšmo policija sulaukė iš kauniečių, gyvenančių Rotušės aikštėje įsikūrusios kavinės ir klubo „G-loft“ kaimynystėje. Šios įstaigos šeimininkams yra surašyti 9 protokolai.

Iki paryčių ar visą parą veikiantiems barams visiškai išvengti konfliktų nepavyksta. Pastaruoju metu truputį ramiau tapo Savanorių prospekte veikiančioje kavinėje „Veronika“, Kovo 11-osios gatvėje esančiame klube „Embassy“, Varnių gatvėje įsikūrusioje užeigoje „Broliai juodvarniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.