Be pinigų liko dalis DNB banko klientų

Ankstų šeštadienio rytą dalis banko DNB klientų liko šokiruoti, kai pasitikrinę savo sąskaitas išvydo tuštumą. Tai nutiko bankui vykdant parametrizacijos darbus. Kaip portalui lrytas.lt sakė banko atstovas spaudai Andrius Vilkancas, pastebėję techninius nesklandumus, banko darbuotojai ištaisė klaidą ir grąžino klientams visus jų pinigus.

Banko DNB klientai šeštadienį liko be pinigų sąskaitose, kol bankas vykdė parametrizacijos darbus.<br>J. Stacevičius
Banko DNB klientai šeštadienį liko be pinigų sąskaitose, kol bankas vykdė parametrizacijos darbus.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Nov 12, 2012, 1:14 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:56 PM

Kiek klientų negalėjo šeštadienį naudotis banko paslaugomis, anot A. Vilkanco, nėra aišku. „Sisteminę klaidą pavyko anuliuoti ganėtinai greitai, tad išsiaiškinti, kiek klientų negalėjo naudotis banko paslaugomis nežinome, tad ir kompensuoti padarytos žalos nepavyks“, - sakė atstovas spaudai.

Pasipiktinę klientai jau šeštadienį internetinėje erdvėje ėmė lieti pyktį: „Bandžiau apmokėti telefono sąskaitą ir paaiškėjo, kad mano visi pinigai kažkur dingo, nes įsivėlė banko sistemos klaida. Kodėl jie bent sistemoj pranešimo negali atsiųst, ar atsiprašyt dėl techninių nesklandumų?“.

„Turiu skambint ir tik tada sužinau, kad „yra taip ir taip, o pinigai bus grąžinti artimiausiu metu,“ - sakė vyriškis.

Kiti banko klientai tikino, jog nurašytus pinigus atgavo tik sekmadienį. „Penktadienį gavau atlyginimą, o šiandien jo jau mano kortelėje nebuvo. Paskambinus į banką, man buvo pasakyta, jog jie žino apie tokį savo sistemos sutrikimą ir pinigus man grąžins rytoj, t.y. sekmadienį ryte“, - pasakojo banko klientas Karolis, pasipiktinęs, jog pinigai iš sąskaitos gali dingti be jokio išankstinio perspėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.