Vieną iš brangiausių pasaulio daiktų galima įsigyti Lietuvoje

Įvairiausius daiktus gaminančios kompanijos – pradedant automobilių ar televizorių, baigiant maisto ar gėrimų – ne vieną dešimtmetį varžosi, kuri sukurs brangiausią pasaulyje tos srities daiktą. Tai ne tik patraukia dėmesį, bet ir suvilioja pirkėjus įsigyti pigesnes tos pačios įmonės  prekes.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2012, 3:05 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:14 AM

Žinoma, patraukti dėmesį vien kaina nepavyktų, tad įmonės bando pasiekti žinomumą ir kitais būdais. Tai gali būti pagerintas rekordas (greičiausias automobilis, didžiausias ekranas, rečiausi komponentai), arba sukurtos dirbtinės kliūtys įsigyti prekę kiekvienam norinčiam - pavyzdžiui, pagaminami tik keli produkto vienetai.

Pateikiame penkių itin prabangių daiktų sąrašą, iš kurių vieną - 67 tūkst. Lt kainuojantį gėrimą -  įmanoma įsigyti ir Lietuvoje. Tiesa, dėl mažos rinkos vienas butelis teko trims šalims: juo turime dalintis su Latvija ir Estija. 

Brangiausio pasaulyje automobilio titulas šiuo metu priklauso „Bugatti“ markės automobiliui „Veyron Super Sports“, kuris kartu yra ir galingiausias bei greičiausias legaliai gatvėmis važinėjantis automobilis pasaulyje.

Šis 6,5 mln. Lt (2,4 mln. JAV dolerių ) kainuojantis „žaisliukas“ aprūpintas 16 cilindrų W16 varikliu, kuris leidžia pasiekti didesnį nei 400 km/h greitį. Automobilį surinko „Volkswagen AG“ dukterinė kompanija „Bugatti Automobiles SAS“ ir pavadino jį legendinio lenktyninko Pierre Veyrono, kuris atstovaudamas „Bugatti“ komandai 1939-aisiais laimėjo „Le Mano“ varžybas, garbei.

Brangiausiųjų eilėje stovi ir pirmoji pasaulyje vonia iš brangakmenio, parduota už 4,7 mln. Lt (1,74 mln. JAV dolerių). „Le Grand Queen“ pavadinta vonia pagaminta iš „Caijou“ brangakmenio, vertinamo dėl gydomųjų savybių. Pasak brangiausią vonią pardavusio gamintojo, brangakmeniai per 100 mln. jų formavimosi metų sukaupia galingą energiją, o jų gydomosios galios kinams, egiptiečiams ir arabams žinomos nuo seniausių laikų.

Didžiausią ir brangiausią pasaulyje televizorių pavyko sukurti šiuolaikiniams vaizdų ir garsų šamanams „Bang & Olufsen’s“. „BeoVision 4“ su 103 colių plazminiu ekranu kainuoja „tik“ 305 tūkst. Lt (113 tūkst. JAV dolerių). Tačiau šio televizoriaus pirkėjas turi atitikti vieną pardavėjo keliamą sąlygą - jo namų grindys turi būti pakankamai tvirtos, kad atlaikytų šį pusę tonos sveriantį gigantą.

Kvapų industrijoje brangiausių kvepalų laurai atitenka „Clive Christian“ kvepalams „Imperial Majest“, kainuojantiems 580 tūkst. Lt (215 tūkst. USD). Šis prabangus kūrinys gimė bendromis “Clive Christian” parfumerių ir krištolo gaminių kompanijos „Baccarat Crystal“ jėgomis. Šiems kvepalams sukurtas pusės litro talpos raižyto krištolo flakonas, papuoštas 5 karatų deimantu ir 18 karatų aukso žiedu. Šie kvepalai parduodami tik vienoje vietoje - prabangiame britiškame prekybos centre „Harrods“.

Brangiausią pasaulyje komercinį romą „Legacy by Angostura“ savo 200-jojo jubiliejaus proga pagamino Trinidade ir Tobage įsikūrusi romo darykla „Angostura“. Šis gėrimas sumaišytas iš septynių brangiausių ir rečiausių daryklos pagamintų romų. 67,5 tūkst. Lt (25 tūkst. USD) kainuojantis gėrimas pateikiamas krištoliniame rankų darbo butelyje, kurį puošia aukštos prabos sidabru dekoruotas kamštis, sukurtas Velso princo juvelyrų „Asprey“. Jis vaizduoja ant banguojančių cukrašvendrės lapų tupintį ažūrinį drugelį. Lapkričio 12 dieną romas pristatytas ir Lietuvoje.

Riboto tiražo romo seriją sudaro 20 pusės litro talpos butelių. Trys buteliai jau yra parduoti, vienas iš jų – aukcione už 113 tūkst. litų. Butelis, pristatytas Lietuvoje, yra skirtas visam Baltijos regionui. Gali būti, kad jam artimiausiu metu taip ir neatsiras pirkėjo, bet „Angostura“ atstovai jau įrodė, kad kantrybės laukti jie turi – vien subrandinti šiam romui prireikė 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.