„Paskutinės vakarienės“ kilimams - ne vieta po kojomis

Kilimas buvo bene vienas pirmųjų meno dirbinių, naudojamų žmogaus buityje. Šiuolaikinio žmogaus sąmonėje jo vieta dažniausia būna ant grindų, tačiau dar visai neseniai, kai Lietuva buvo Sovietų Sąjungos sudėtyje, mūsų tėvai ir seneliai kilimus kabino ant sienos. Daugelio atmintyje turbūt iki šiol šypseną kelia tokia interjero detalė su pavaizduotais žvėreliais ir įvairiais peizažais. Pasirodo, kilimų ant sienos era dar nesibaigė. Naršant „Dubingių“ elektroninėje parduotuvėje akys užkliūva už kilimo, ant kurio pavaizduota „Paskutinė vakarienė“. Pasidaro labai smalsu, kas gi tokius kilimus perka.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Kuliomina

2012-11-16 16:25, atnaujinta 2018-03-15 09:13

Paaiškėja, kad kilimai religine tematika nėra patys populiariausi iš asortimento, bet tikrai turi savo klientų. Dažniausia juos perka religingi žmonės. Dažnai tokios prekės domina Lietuvoje gyvenančius lenkus ar atvykstančius apsipirkti baltarusus. „Kalbant apie amžiaus grupes, žmonės, kuriuos domina šio asortimento prekės, dažniausiai yra vyresnio amžiaus. Taip pat tokių prekių įsigyja vienuolynai. Būna, kad kilimus perka kaip dovanas“, - lrytas.lt pasakojo prekybos tinklo „Dubingiai“ vadovė Neringa Kasperavičienė. Pasak jos, religinės tematikos kilimais jie prekiauja jau keletą metų ir tai tikrai nėra naujovė ar koks pokštas.

N. Kasperavičienė sakė, kad kilimų būna su įvairiais šventaisiais ir religinėmis scenomis. Tokie kūriniai nebūtinai kainuoja brangiai. „Paskutinės vakarienės“ kilimas, kuris pagamintas iš polipropileno ir yra maždaug suaugusio žmogaus dydžio (100 x 210 cm), kainuoja apie 100 litų. 

Tokie kilimai yra skirti kabinti ant sienų.: „Mes tuos kilimus kartais eksponuojame vadinamojoje kilimų knygoje, bet kartais iš itin religingų klientų sulaukiame patarimų, kad tokio produkto vieta - tik ant sienos“, - pasakoja Neringa.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.