7 populiariausios priežastys neateiti į darbą

Kartais būna tokių dienų, kai labai nesinori dirbti. Deja, ne kiekvienas darbdavys tokius norus supranta ir pateisina.

Apgavus savo viršininką, galima išnaudoti laisvalaikį poilsiui.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Apgavus savo viršininką, galima išnaudoti laisvalaikį poilsiui.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2012, 5:03 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:09 AM

Kadangi kiekvieną penktadienį pakylanti temperatūra gali atrodyti įtartinai, viso pasaulio tinginiai negaili gerų patarimų savo likimo broliams – internete gausu patarimų, kaip galima dienai ar pusdieniui išsisukti nuo darbo.

Tiesa, reiktų nepersistengti: net ir patikliausiam žmogui kils įtarimas, jei iš močiutės laidotuvių grįšite ryškiai įdegęs.

Pateikiame 7 priežastis, kuriomis dažniausiai pasinaudojama, kai labai nesinori ateiti į darbą: 

1. Potvynis bute. Bet kokia smulki buitinė katastrofa gali išgelbėti nuo pusdienio darbo. Prakiurę vamzdžiai, kurie užliejo butą, yra patogiausias pasiteisinimas, nes tokios nelaimės nesimato iš lauko ir ji tikrai nepaklius į vietines žinias (kaip būtų, pavyzdžiui, gaisro atveju).

2. Giminių vestuvės kitame mieste. Šis pasiteisinimas geriausiai tinka, kai reikia išsisukti nuo netikėto „pasiūlymo“ padirbėti savaitgalį.

3. Liga. Jei jau naudojamasi šia gudrybe, reiktų nepatingėti sugalvoti kažko geriau, nei paprastas peršalimas. Geriausiai tinka tokios ligos, kurios greit praeina, nepakeičia balso ir yra pakankamai rimtos neateiti į darbą – pavyzdžiui, apsinuodijimas maistu.

4. Darbas iš namų. Jei darbas įmonėje nereikalauja fizinio buvimo vietoje ir yra palaikomi gan geri santykiai su vadovu, galima kartas nuo karto pasisiūlyti padirbėti iš namų. Tuomet skirti keletą valandų darbams, o paskui mėgautis laisvalaikiu. Tiesa, reiktų visą laiką po ranka turėti paruoštą telefoną.

5. Sugedusi mašina. Gyvenant užmiestyje, kur labai retai važiuoja viešasis transportas, tai gali būti puikiu pasiteisinimu jei ne visam laisvadieniui, tai bent ilgam rytiniam miegui.

6. Medicininės problemos. Galima pasakyti, kad reikia susitvarkyti dantis, tačiau patogiausia – pasakyti, kad apsirgo vaikai. Žinoma, taip pasielgus, reikės leisti ir vaikams pailsėti nuo mokslų – juk nesąžininga jais pasinaudoti ir niekuo neatsidėkoti.

7. Laidotuvės. Nors šis pasiteisinimas yra labai veiksmingas, dažnai juo nenorima pasinaudoti dėl to, kad tai ne itin moralu. Tačiau kai žūt būt reikia ištrūkti iš darbo, visos priemonės tinkamos, ar ne?

Parengė Aurimas Abišala

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.