Artėjančių Kalėdų rūpestis verslininkams - kaip pasveikinti partnerius?

Verslo pasaulyje rodyti dėmesį partneriams, puoselėti ryšius ir stiprinti įmonės įvaizdį įprasta simbolinėmis dovanomis. Vargu ar rasime bendrovę, kuri neišsiųs bent elektroninio Kalėdų sveikinimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“)

Nov 18, 2012, 4:34 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:13 AM

Kalėdiniu laikotarpiu vieni verslininkai dovanoms skiria ypatingą dėmesį, kiti etiketo paiso mažiau.

Labai dažnai tuos, su kuriais sekėsi sudaryti sėkmingus sandorius ir plėtoti verslo idėjas, mėginama pradžiuginti kalėdiniu vynu, gurmaniškomis dovanomis ar įmonės logotipu pažymėtais suvenyrais.

Kaip pagarbos ženklas, ypač užsienio partneriams, prieš Kalėdas dovanų siunčiama ir pačios įmonės gaminama produkcija.

Yra verslininkų, kurie dėl pernelyg didelio užimtumo partnerius pasveikins tik po Naujųjų metų.

Sveikinimai – pagarbos ženklas

Įvairių prabangių drabužių mados namams atstovaujantis kaunietis verslininkas Vytautas Švirinas tikino, jog iš anksto galvoja, kaip švenčių proga išradingai pasveikinti partnerius ir net klientus.

Tai daryti jį skatina patirtis bendraujant su žinomomis užsienio kompanijomis.

„Pastaraisiais metais Lietuvoje tarp verslo atstovų neretai pasigirsta, jog prieš Kalėdas dovanomis sveikinti partnerius – pasenęs reikalas. Neva švenčių proga žmogui pakanka paspausti ranką ar nusiųsti sveikinimą internetu.

Tačiau Vakaruose, ypač mados pasaulyje, tai būtų palaikyta abejingumu ir nenoru bendradarbiauti“, – kalbėjo V.Švirinas.

Kiekvieni savo įvaizdžiu besirūpinantys mados namai ar dizaineriai nuo gruodžio pradžios partneriams išsiunčia daugybę sveikinimų, padėkos laiškų ir malonių simbolinių dovanėlių. Tai – pagarbos ženklas.

V.Švirinas įsitikinęs, jog tokio šilto ir mandagaus bendravimo turėtų pasimokyti visi Lietuvos verslininkai.

Prieš šventes kauniečio vadovaujamos įmonės darbuotojai partneriams taip pat išsiųs ne vieną dešimtį simbolinių dovanų ir sveikinimų, o pirkėjai bus vaišinami kalėdiniais saldainiais, jų lauks šventinės dovanos.

Elektroninių atvirukų negana

Kelionių centro vadovė Daiva Morkūnienė tvirtino, jog Kalėdų dovanos ir sveikinimai – svarbi apie ateitį galvojančios įmonės įvaizdžio dalis. Vien išsiųsti pluoštą elektroninių atvirukų nepakanka.

„Sakoma, kad Kalėdos – stebuklų metas.

Todėl svarbu tuo išskirtiniu laikotarpiu parodyti kuo daugiau dėmesio ir dėkingumo tiems, su kuriais verslo idėjos buvo sėkmingai plėtojamos.

Manau, jog tai puikiai stiprina ryšius ir draugystę“, – kalbėjo verslininkė, kurios įmonė šventiniu laikotarpiu taip pat sulaukia daugybės įvairių sveikinimų.

Kiekvienais metais kelionių centras partnerius ir ištikimus klientus stebina vis kitokiomis dovanomis: įmonės logotipu pažymėtais kalėdiniais saldainiais, skėčiais, lagaminais, stalo kalendoriais.

Šiemet bus dovanojamos rankų darbo arbatos dėžutės, suvenyrai.

„Kalėdinės verslo dovanos vertė nėra pagrindinis dalykas. Svarbiausia, kad ji pradžiugintų, verstų susimąstyti apie metų virsmą arba tiesiog būtų praktiška“, – įsitikinusi D.Morkūnienė.

Dovanoja savo produkciją

Lietuvoje ir kitose pasaulio šalyse veikiančios jūrų produktų perdirbimo įmonių grupės vadovai ir darbuotojai prieš šventes dėmesį parodo šimtams partnerių bei bičiulių, daugybei klientų.

„Kalėdiniu laikotarpiu teikiame ne bet kokias dovanas. O tai, ką, mūsų manymu, turime geriausio, skaniausio, labai išskirtinio ir parodančio, kad dirbame sėkmingai.

Dažniausiai partneriams dovanojame savo produkcijos – šviežios lašišos. Žuvį įdedame į specialiai sukurtą dovanų dėžutę. Esame įsitikinę, jog tai įvertina ir lietuviai, ir užsieniečiai“, – pasakojo įmonės atstovė Aldona Grinienė.

Įmonių grupė ypatingomis progomis verslo partneriams taip pat dovanoja lietuvių menininkų sukurtus išskirtinius meno kūrinius.

Staigmenos lauks po Naujųjų

Automobilių salono vadovas Darius Armonas šiemet nutarė imtis neįprastos sveikinimo taktikos. Šventines dovanas verslo partneriams ir svarbiems klientams jis šiemet dalys po Naujųjų metų.

Prieš Kalėdas salono vadovas rengiasi išsiųsti tik sveikinimus elektroniniu paštu. Juos įprastai kuria dizaineriai, patys darbuotojai, jų atžalos.

„Ilgametė patirtis rodo, jog Kalėdų laikotarpiu daugelis verslininkų būna labai užsiėmę: metų pabaigoje juos užgriūna buhalteriniai reikalai, suaktyvėjusi prieššventinė prekyba. Todėl žmonės negali skirti pakankamai laiko sveikintojams“, – tvirtino D.Armonas.

Po Naujųjų metų D.Armonas svarbius verslo partnerius pamalonins išskirtiniu vynu, saldainiais ar kitomis gurmaniškomis dovanomis. Tai daugeliui turėtų būti maloni staigmena.

Jaukumo suteiks vilnonė staigmena

Margarita Monkevičiūtė, Bendrovės „Flokati“ projektų vadovė:

„Verslo dovanos gali būti ne tik gardžios ar dalykiškos, bet ir praktiškos.

Tokios dovanos bene labiausiai vertinamos.

Prieš Kalėdas įprasta vieni kitiems palinkėti jaukumo, švelnumo, šilumos ir sveikatos. Kad šie linkėjimai nebūtų vien žodžiai, artimiesiems, draugams, kolegoms ir išskirtiniams verslo partneriams galima padovanoti natūralios vilnos gaminių.

Švenčių laukimą sustiprins ir sušalti šaltą žiemą neleis dovanų gautas vilnonis pledas, šalikas, pagalvė, chalatas, šlepetės, rankų darbo segė ar patalynės komplektas.“

Gurmaniškos dovanos vis labiau populiarėja

Elena Anilionienė, Kepyklėlių „Mon Ami“ direktorė

„Prieš šventes vis daugiau žmonių verslo dovanų dairosi ne įprastuose prekybos centruose, biuro prekių ar suvenyrų parduotuvėse. Prieš šventes mieliau lankomos vyno ar saldumynų parduotuvės, gurmaniško maisto krautuvėlės, kepyklėlės.

Gražiai supakuoti šventiniai saldainiai, kalėdinis pyragas, meduoliai, kiti skanėstai ar vyno butelis – malonios dovanos bičiuliams, kolegoms ir verslo partneriams. Jos papuošia kiekvieną šventinį stalą, suartina kolektyvus.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.