Šv. Arkangelo Mykolo bazilikai prašo 703 tūkst. litų

Įgyvendinant Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo ir jo objektų pritaikymo piligrimų ir turizmo reikmėms programą kitais metais siūloma skirti 703 tūkst. litų Marijampolės Šv. Arkangelo Mykolo bazilikos interjero avarinės būklės likvidavimo darbams atlikti.

„Daugelis remonto darbų yra atlikta, tačiau šio kultūros paveldo objekto užbaigimui trūksta sienų ir altorių restauracijos“, - sako A. Mitrulevičius.<br>A. Barzdžius
„Daugelis remonto darbų yra atlikta, tačiau šio kultūros paveldo objekto užbaigimui trūksta sienų ir altorių restauracijos“, - sako A. Mitrulevičius.<br>A. Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2012, 1:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:44 AM

Tokį pasiūlymą 2013 m. valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektui Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys socialdemokratas Albinas Mitrulevičius.

„Įgyvendinant Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo ir jo objektų pritaikymo piligrimų ir turizmo reikmėms programą 2011-2012 m. valstybės biudžeto ir Marijampolės savivaldybės biudžeto lėšomis likviduota Marijampolės Šv. Arkangelo Mykolo bazilikos presbiterijos ir lubų avarinė būklė. Marijampolės Šv. Arkangelo Mykolo bazilikos ir Marijonų vienuolyno ansamblis gausiai lankomas Lietuvos ir užsienio piligrimų ir turistų. Daugelis remonto darbų yra atlikta, tačiau šio kultūros paveldo objekto užbaigimui trūksta sienų ir altorių restauracijos“, - sako A. Mitrulevičius.

Siekiant, kad jau atnaujinta interjero dalis būtų tinkamai reprezentuojama, jo nuomone, remonto ir restauravimo darbus būtina tęsti kompleksiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.