Sicilija atsikratė 3 mln. eurų kainavusių atstovų spaudai

Naujasis smarkiai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Nov 21, 2012, 4:06 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:56 AM

Spaudos tarnybos biudžetą sudaro „suma, kurią galėtume mokėti 200-ams darbininkų, žmonių, kurie gauna 600 eurų per mėnesį ir kurie neturi už ką nupirkti pieno savo vaikams“, sakė spalį naujai išrinktas centro kairiųjų gubernatorius Rosario Crocetta.

Ši tarnyba, kuri regionui atsieidavo 3,2 mln. eurų per metus, buvo keturis kartus didesnė už Italijos vyriausybės spaudos tarnybą valdant dabar jau buvusiam premjerui Silvio Berlusconi, o kiekvienas žurnalistas turėjo „naujienų redaktoriaus“ titulą, antradienį pranešė šalies žiniasklaida.

„Su 21 redaktoriumi galėtume redaguoti drauge „Repubblica“ ir „Corriere della Sera“, - sakė R. Crocetta, paminėdamas du didžiausius Italijos laikraščius.

Jų algos būdavo 4-6 tūkst. eurų per mėnesį atskaičius mokesčius, o nuolatiniam spaudos pareigūnui Briuselyje buvo mokama 12 tūkst. eurų mėnesinė alga.

Spaudos tarnybos žurnalistai buvo pasamdyti rašyti pranešimų spaudai, organizuoti spaudos konferencijų ir leisti vaizdo žurnalo internete.

Komanda sakė, kad padedama profesinių sąjungų kovos su atleidimu.

Tačiau R. Crocetta, griežtas, homoseksualumo neslepiantis politikas ir kovotojas su mafija, į tai nekreipia dėmesio.

„Kai buvau Dželos meras (Pietų Sicilijoje), atleidau mafijos boso žmoną, tad galite numanyti, ar leisiu mane įbauginti žurnalistams“, - sakė jis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.