Nutarė kontroliuoti bankų perėmimus

Europos Sąjungos valdžia pasiūlė suteikti Europos centriniam bankui (ECB) teisę vetuoti susiliejimo ir perėmimo finansinius sandorius, informuoja verslo naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi Kipro parengtu bendro bankų priežiūros institucijos projektu - Kipras šiuo metu pirmininkauja ES.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-22 17:11, atnaujinta 2018-03-15 05:15

Manoma, kad ECB bus įsteigtas profilinis komitetas, kuris spręs, ar galima leisti sandorį, ar būtina jį uždrausti. Be to, projekte numatyta, kad bendra priežiūros institucija turės teisę reikalauti iš bankų padidinti kapitalą, atskleisti duomenis apie savo turtą ir apriboti rizikingas operacijas.

Dėl bendros bankininkystės priežiūros ES susitarė šių metų spalį. Manoma, kad bendros priežiūros įgaliojimai bus suteikti ECB.

Bendro reguliatoriaus įsteigimas vertinamas kaip vienas svarbiausių žingsnių kovoje su euro zonos krize, nes institucija įgis teisę rekapitalizuoti ties bankroto riba atsidūrusius bankus. Tikimasi, kad bendras bankų priežiūros mechanizmas įsigalios 2013 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo