Švyturys tampa prestižiniu būstu pajūryje

Jeigu būtų renkamas geidžiamiausias nekilnojamojo turto objektas prie jūros, matyt, be konkurencijos lyderiu taptų švyturys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-22 11:30, atnaujinta 2018-03-15 05:36

Vaizdas pro langą, romantikos, istorijos ir nuotykių pojūtis ir jokių kaimynų aplinkui.

Tiesa, Lietuvoje esančių švyturių niekas neketina parduoti, jie veikia pagal paskirtį – skleidžia šviesą, kuri neleidžia laivams pasiklysti jūroje.

O Didžiojoje Britanijoje jau yra keletas parduoti skirtų švyturių, apie kuriuos paskelbta nekilnojamojo turto skelbimuose, praneša „The Telegraph”.

„Didžiausias uždavinys – paversti šiuos statinius gyvenamosiomis patalpomis. Tai sunkus darbas, bet jis to vertas”, – sako kelių švyturių savininkas.

Senas švyturys Pembrukšyre (Velso grafystė) įvertintas 1,56 mln. JAV dolerių (4,21 mln. litų).

Jo viduje įrengtas kabinetas, o bokšto papėdėje – apvali svetainė ir apžvalgos kambarys, iš kurio atsiveria nuostabus gamtovaizdis.

Bornmute parduodamas penkių aukštų namas, kuris tik suprojektuotas švyturio formos. Tačiau ir jo kaina įspūdinga – 1,12 milijono JAV dolerių (per 3 mln. litų).

Tie, kurie neturi jokių finansinių vilčių švyturiui įsigyti, gali bent trumpam jame apsistoti – 1802 metais Bičio kyšulyje pastatytame švyturyje „Belle Tout” įkurtas prabangus viešbutis.

Pasak Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinio vyriausiojo valstinio inspektoriaus Laisvūno Kavaliausko, iš penkių Lietuvoje esančių švyturių du – Uostadvario (Šilutės r.) ir Ventės rago įtraukti į Kultūros paveldo registrą. Jie pastatyti XIX amžiuje. Abu įtraukti į Kultūros paveldo registrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.