Žiemai neprasidėjus, siūlo kitos vasaros keliones

Vietiniai kelionių organizatoriai, sekdami Vakarų Europos pavyzdžiu, šiemet pradėjo išankstinius pardavimus kitai vasarai neįprastai anksti. Dar lapkričio pradžioje buvo paleisti pirmieji vasaros kelionių pardavimai 2013 metų sezonui, nors tik neseniai buvo pasibaigęs šių metų šiltasis sezonas, trunkantis nuo balandžio iki spalio mėnesio. Ankstyvas mūšis dėl poilsiautojų pagyvina turizmo rinką ir atneša daugiau naudos poilsiautojams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-22 12:19, atnaujinta 2018-03-15 05:36

Vasaros sezonas baigėsi, tačiau išvykstamojo turizmo rinka žada būti saulėta ir žiemos metu. Kelionių organizatoriai ir pigių avialinijų kompanijos nepaleidžia poilsiautojų ir vilioja naujomis kryptimis bei patraukliomis kainomis. Kelionių užsakymo internetu portalas judek.lt pranašauja, kad kitų metų pasiūla tik augs, nes jau dabar aktyviai planuojamos šiltosios atostogos svetur.

„Galimybių keliauti tik daugėja, jei prieš keletą metų pardavimai prasidėdavo vasario mėnesio pabaigoje, šiais metais turistai gali rasti pigių skrydžių, rinktis iš plačios viešbučių pasiūlos ir planuotis savo kelionių datas net 4 mėnesiais anksčiau“, - teigia UAB „Travelonline Baltics“ direktorius Arūnas Navickas.

Pasak jo, populiarėja įvairesnės žiemos sezono poilsinių kelionių kryptys: Tenerifės sala, Tailandas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Indijos Goa kurortai.

Portalo rezervacijos.lt duomenimis, sparčiai auga savarankiškai keliaujančių į Kanarų salas skaičius. Lėktuvų bilietų kainos į abi puses asmeniui gali kainuoti vos nuo 600 Lt. Vis dar paklausūs Portugalijos Algarvės, Kipro Pafos ar Kosta Bravos kurortai, kur žiemą galima mėgautis pavasariniais orais, o viešbučiai siūlo patrauklias „viskas įskaičiuota“ programas.

Pigių avialinijų kompanijos taip pat nesnaudžia, jos jau paskelbė dalį vasaros krypčių: žinomos skrydžių į Maltą, Maljorką, Kosta Blanką datos bei kainos. Netgi šiuo metu įmanoma įsigyti pilną kelionės paketą vos už 800 Lt asmeniui visai savaitei.

Užsakomųjų skrydžių organizatoriai, konkuruodami su pigių skrydžių bendrovėmis, stengiasi neatsilikti: jie siūlo keliones į lietuvių labiausiai lankomą Turkiją jau nuo balandžio mėnesio pradžios. Vis labiau įprasta tampa planuotis keliones iš anksto. Prie šių tendencijų taikosi ir kelionių organizatoriai, ir avialinijų kompanijos.

Išvykstamojo turizmo rinkos prognozės remiasi ir praėjusio vasaros sezono rezultatais. Palyginus su praėjusiais metais, išvykstančiųjų poilsiauti į užsienio šalis skaičius augo apie 17 proc. Rinkos augimą teigiamai paveikė trys faktoriai: atsigaunanti šalies ekonomika, skrydžių skaičiaus iš Lietuvos oro uostų augimas, poilsinių krypčių dominavimas.

Vasaros sezono metu turistai buvo susodinti net į 92 tūkst. lėktuvų krėslų. Pigių avialinijų lėktuvai skrido apypilniai, o užsakomųjų skrydžių reisai buvo visiškai pilni. Tai lėmė konkuruojančių kelionių organizatorių sprendimai skraidinti savo turistus tame pačiame lėktuve bei prijungti poilsiautojus iš Latvijos bei Estijos.

„Nors turizmo sezonus priimta skirstyti į vasaros ir žiemos, jų ribos vis labiau nyksta. Atostogos planuojamas ištisus metus, todėl kelionių pasiūlymai pasirodo vis anksčiau. Turizmo rinka nuolat plečiasi ir masina naujomis kryptimis“, - tvirtina kelionių užsakymo internetu portalų vadovas A. Navickas.

Vertinant praėjusio vasaros sezono rezultatus, Lietuvos turistus tendencingai vilioja pietų šalys: Turkija, Egiptas, Graikija ir Kipras, Italija, Ispanija ir Portugalija, Kroatija ir Bulgarija. Greta auga vasaros kelionių skrydžių su persėdimais aktyvumas.

Vis dažniau atrandamas ekonomiškesnis būdas ne tik žiemos metu poilsiauti Ispanijos Malagos, Portugalijos Algarvės kurortuose, apsilankyti Ibizos ar Kanarų salose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.