Čekai lietuviškuose dribsniuose rado per daug cinamono

Iš viso eksportuota 5 tūkst. 100 vnt. pakelių po 500 g.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-27 17:30, atnaujinta 2018-03-15 01:53

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pranešimą apie į Čekiją iš Lietuvos įvežtus nesaugius dribsnius „Oho“ su cinamonu gavo iš Europos Komisijos per Skubių pranešimų sistemą apie nesaugų maistą ir pašarus (RASFF).

VMVT teigimu, palyginti nedidelis kiekis kumarino jautresniems žmonėms gali pažeisti kepenis, nors poveikis būna neilgalaikis.

Dribsniuose nustatyta 34,9 mg/kg kumarino, o pagal galiojančius teisės aktus didžiausias leidžiamas šios medžiagos kiekis maisto produktuose yra 20 mg/kg.

Dribsniai „Oho“ buvo pagaminti bendrovėje „Naujasis Nevėžis“ pagal specialų užsakymą specialiai Čekijos rinkai, todėl šios partijos produktai į Lietuvos parduotuves nepateko.

Iš viso eksportuota 5 tūkst. 100 vnt. pakelių po 500 g.

VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vaida Svetulevičiūtė pažymi, kad Lietuvoje mėginiai kumarinui nustatyti neimami.

„Kumarino sankaupos cinamone yra nevienodos (Ceilono cinamone randama mažai, kiniškame cinamone - daugiau). Įmonės administracija atšaukė dribsnių su cinamonu gamybos receptūras, jos bus pakeistos numatant mažesnį cinamono kiekį. Gamybininkai taip pat įsipareigojo importuoti cinamoną iš kito tiekėjo“, - komentavo specialistė.

VMVT atkreipia gyventojų dėmesį, kad ruošiantis Kalėdoms reikėtų saikingai valgyti maisto produktus, kuriuose gausu cinamono.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.