Sostinės prekybos centras „Gedimino 9“ turi naujus savininkus

Švedijos investicijų bendrovės „East Capital“ investicinis fondas iš „Swedbank“ grupės įsigijo prekybos centrą „Gedimino 9“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2012, 2:51 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:47 PM

„Nauji mažmenininkai ateina į Lietuvos rinką, taip pat plečiasi esami. Gedimino prospektas tampa patrauklia prekybine gatve. Mūsų tikslas – padaryti šį prekybos centrą svarbiausia apsipirkimo vieta ir susitikimų vieta Vilniuje“, - pranešime cituojama „East Capital Real Estate“ vadovė Biljana Pehrsson.

Kiek anksčiau šiais metais „East Capital Real Estate“ įsigijo nekilnojamojo turto Taline. Jau tuomet buvo užsiminta apie galimas investicijas kitose Baltijos šalyse.

„Tai yra puikus pavyzdys, kaip „East Capital Real Estate“ išnaudoja Baltijos šalių potencialą. Mes tikimės įsigyti turto Taline, Vilniuje ir Rygoje“, - šių metų pavasarį sakė B. Perhrsson.

 „Swedbank“ sumokėjo 80 mln. litų

Primename, kad praėjusių metų gruodį  „Gedimino 9“ nusipirko „Swedbank“ priklausanti nekilnojamojo turto valdymo bendrovė „Ektornet Lithuania“. Už jį buvo pasiūlyta 80 mln. Lt. Tai buvo jau 4 šio prekybos centro pardavimo aukcionas. 

Ankstesnėse varžytinėse "Gedimino 9" buvo mėginama parduoti brangiau - pvz., už ne mažiau kaip 125 mln. Lt, 107 mln. Lt, 90 mln. Lt, tačiau nesėkmingai.

Iš viso į 18 tūkst. kv. m ploto prekybos centrą buvo investuota daugiau kaip 120 mln. litų. Šiuo metu prekybos centre veikia 38 parduotuvės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.