„Maxima“ prieš šventes atidarė naują konditerijos cechą

Nuo šiol „Meistro kokybės“ ženklu pažymėti konditerijos gaminiai į prekybos tinklo „Maxima“

Konditerijos gaminiai į prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves keliauja iš ką tik sostinės Kirtimų gatvėje atidaryto naujo cecho.<br>V. Ščiavinskas
Konditerijos gaminiai į prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves keliauja iš ką tik sostinės Kirtimų gatvėje atidaryto naujo cecho.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2012, 12:58 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:53 PM

Konditerija – viena iš mūsų prekybos tinklo stiprybių. Biskvitus tortams „Maxima“ meistrai kepa krosnyje, kremą plaka specialiais aparatais, tačiau visas kitas darbas – rankų: tortai pertepami ir kiekvienas atskirai puošiamas rankomis. Štai kodėl kiekvienas mūsų gaminys parduotuvių vitrinose išskirtinis“, – sakė bendrovės „Maxima LT“ Maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas.

Pasak jo, naujojo konditerijos cecho atidarymas suplanuotas pačiu laiku – prieš šventes tortai išperkami žaibiškai: „Paprastą dieną visame prekybos tinkle parduodame daugiau kaip 5 000 įvairių tortų, o per šventes, ypač prieš Naujuosius metus, jų paklausa išauga net 300 procentų.“ Perkamiausi tortai pastaraisiais metais – maskarponės, kitų sūrių tortai, „Napoleonas“, „Puriena“ ir „Juodoji rožė“.

„Į naujojo dviejų aukštų, daugiau kaip 1 200 kvadratinių metrų ploto konditerijos cecho statybą ir pažangią įrangą iš viso investavome apie 5 milijonus litų. Artimiausiu metu ceche papildomai planuojame įdarbinti dar kelias dešimtis konditerių“, – sakė „Maxima LT“ generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Šiuo metu naujajame konditerijos ceche dirba 54 konditerės. Dauguma jų – ilgametės darbuotojos, pradėjusios dirbti viename pirmųjų „Maxima“ maisto gamybos cechų. Naujojo cecho vedėja konditerijos šedevrus kuria jau 40 metų, o prekybos tinkle dirba antrą dešimtmetį.

Ceche kasdien gaminama 30 skirtingų rūšių tortų, saldžių plokštainių ir vyniotinių, pagal individualius užsakymus ruošiami gardėsiai iš užsakomųjų šventinių gaminių katalogo. Priėmus daugiau darbuotojų ceche bus kepami ir „Meistro kokybės“ ženklu pažymėti sausainiai, didės ir tortų, kurių paklausa nuolat auga, gamybos apimtys.

Visoje Lietuvoje veikia 14 prekybos tinklo konditerijos cechų. Dauguma jų įrengti tinklo parduotuvėse, kuriose gaminiai iškart ir parduodami, taip pat vežami į kitas artimiausias „Maxima“ parduotuves. Ką tik atidaryto konditerijos cecho saldi produkcija kasdien vežama į 100 kilometrų spinduliu nuo jo esančias prekybos tinklo parduotuves.

Prekybos tinklas pelnytai didžiuojasi „Meistro kokybės“ ženklu pažymėtais konditerijos gaminiais: šiemet „Maxima“ konditerės Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos surengtame „Talentų konkurse 2012“ buvo pripažintos geriausiomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.