„7 Kvartalas” Naujojoje Pilaitėje – gyvenantiems miesto ritmu

Trijų daugiabučių „7 kvartalas“ turėtų atitikti reiklaus, šiuolaikiško ir praktiško gyventojo poreikius. Pastatuose naudotos aukščiausios kokybės medžiagos bei elementai. Sumontuoti šešių kamerų plastikinių langų rėmai, sulaikantys šilumą ir apsaugantys nuo triukšmo. Įrengta prie gyventojų poreikių prisitaikanti mechaninio vėdinimo sistema, valdanti oro srautus atsižvelgiant į patalpų oro santykinį drėgnumą. Nuolatos veikiant šiai vėdinimo sistemai, oro apykaita automatiškai silpnėja, kai poreikis vėdinti mažėja, ir suaktyvėja, kai to prireikia. Mūrinių namų sienos statytos iš ekologiškų keraminių plytų (mūro storis net 38 cm), kurios nekaupia drėgmės, neišskiriančia alergenų, taupo šilumą bei sulaiko triukšmą. Ventiliuojami fasadai apšiltinti 18 cm storio stiklo vata.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2012, 7:55 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:28 PM

Viename iš trijų pastatų gyventojams bus pasiūlyti kompaktiniai punkteliai, skirti reguliuoti šildymui ir karšto vandens ruošimui. Jie leis apskaičiuoti, kiek energijos išteklių sunaudojama. Klientas pats galės pasirinkti, kada pradėti ir baigti šildymo sezoną. Panašus projektas buvo įgyvendintas viename ankstesnių jau dešimt metų aktyviai dirbančios UAB „Vilmestos projektai“ bendrovės daugiabučių. Patirtis parodė, kad šie punkteliai iš tiesų padėjo gyventojams sutaupyti.

Siekiant sumažinti išlaidas bendro naudojimo patalpų apšvietimui, dviejuose sumontuoti saulės kolektoriai. Trečiajame name bus panaudotas LED apšvietimas.

Daugiabučiuose įrengtos vaizdo kameros, kurių pagalba galima tiesiogiai stebėti automobilių stovėjimo aikštelę bei įvykius aplink namą. Numatytas nemokamas parkavimas gatvėse aplink kvartalą.

Nepaisant miesto teikiamų privalumų ir paslaugų – netoli namų esančių mokyklų, darželių, prekybos centrų, gyventojai turės pakankamai galimybių pasimėgauti ramybe. Šachmatų tvarka išdėstyti pastatai atveria gražius vaizdus pro langus. Butus puošia įstiklintos lodžijos. Išėjus į žalią vidinį „7 kvartalo” kiemą gyventojus pasitiks fontanas, pasivaikščiojimo takai bei žaidimų aikštelės vaikams. Nuvažiuoti iki miesto centro galima tiek dviračių takais, tiek Pilaitės gyventojų laiką taupančiu šiauriniu keliu.   Evaldas Savickis, tarptautinis BREEAM vertintojas

Vertinti kriterijai: sveikata ir gyvenimo kokybė

Kurdami keturių daugiabučių namų projektą, architektai sumaniai išdėstė namus kitų daugiabučių atžvilgiu ir taip gyventojams užtikrino puikų vaizdą pro langus, galimybę pailsinti akis nuo darbo būnant patalpoje bei išvengti vidaus aplinkos monotonijos. Projekto plėtotojai nenumatė apsaugos nuo akinamų saulės spindulių butuose, išdėstytuose pietinėje pastato pusėje. Vadinasi, patiems gyventojams teks pasirūpinti žaliuzių ar markizių įrengimu, kurios apsaugos nuo galimo patalpų perkaitimo ir nemalonaus tiesioginių saulės spindulių akinimo. Būsimieji gyventojai turės galimybę susimontuoti kokybišką dirbtinio apšvietimo sistemą, kuri užtikrins akių negadinantį, komfortišką patalpų apšvietimą ir patogų reguliavimą.

Plėtotojas skyrė didelį dėmesį kokybiško oro užtikrinimui. Butuose sumontuoti varstomi langai ir vėdinimo sistema su kontroliuojamu pasyviu oro pritekėjimu ir kontroliuojamu aktyviu oro ištraukimu. Tai užtikrina šviežio oro patekimą į patalpas. Gyventojams suteikiama galimybė patiems pasijungti šildymą ir reguliuoti šilumos srautą šaltuoju metų laiku pagal individualius poreikius, nes butuose sumontuota autonominė šildymo sistema su individualia apskaita. Deja, vasarą gyventojai gali pasigesti patalpų vėsinimo sistemos.

Akustiniam pastatų įvertinimui pasigedau sprendimų ir duomenų apie atitvaras, tačiau sumontuoti trijų stiklų langai su šešių kamerų rėmu užtikrina aukštą langų triukšmo izoliacijos lygį, nepraleidžia iš gatvės ir kiemo sklindančio triukšmo bei leidžia gyventojams mėgautis ramybe.

Suprojektuotos įstiklintos lodžijos, arba antrame ir paskutiniame aukštuose įrengtos terasos, suteikia gyventojams privatumo ir aplinkos pakeitimo galimybę. Skirta dėmesio saugiam bei patogiam gyventojų laisvo laiko leidimui lauke. Prie namų įrengtos žaliosios zonos, vidinis kiemelis, vaikų žaidimo aikštelė, pasivaikščiojimo takeliai.

Valdas Lukoševičius, energetikos ekspertas

Vertintas kriterijus: energinis efektyvumas

Kiekviename butų įrengti individualūs kompaktiniai šilumos punkteliai šildymui ir karšto vandens ruošimui su individualia apskaita padeda ekonomiškai naudoti energiją ir mažina taršą. Pastatų energetinio naudingumo klasė B. Greičiausiai bus naudojamas centralizuotas šilumos tiekimas, kuris Vilniuje turėtų būti pakankamai „žalias“. Kartu su individualiu reguliavimu, tai gana efektyvus ir aplinkai draugiškas sprendimas.

Rita Glazer, komunikacijos ekspertė

Vertintas kriterijus: komunikacija ir darbas su bendruomenėmis

Visa projekto komunikacija pasižymi stipria pagarba galutiniam vartotojui, būsimajam kvartalo gyventojui. Projekto autoriai aiškiai ir tikslingai komunikuoja su potencialiu būsto pirkėju. Gerai suvokdami klientų poreikį, jie nuosekliai informuoja būsimuosius gyventojus strategiškai pasirinktais žiniasklaidos kanalais bei greitai reaguoja į situaciją rinkoje. Informacija pateikiama taikliai ir aiškiai, yra emociškai paveiki. Net nenuvykdamas į objektą, klientas jau gali ganėtinai išsamiai susipažinti su esminiais ekonominiais duomenimis, o tai suteikia galimybę priimti labiau apgalvotą sprendimą.

Įmonės interneto svetainėje parengtas projekto pasiūlymas atitinka vyraujančias nekilnojamojo turto rinkos tendencijas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Kas siektina? Idėjos išbaigtumas, pasitelkiant dar daugiau specialistų, interjero dizainerių, taip pateikiant pilną projekto viziją. Ji gimsta tuomet, kai yra pateikiami galutiniai tiek gyvenamosios, tiek bendruomeninės erdvės sprendimai.

Tomas Pulikas, ekonomikos ir finansų ekspertas

Vertintas kriterijus: ekonomika

UAB „Vilmestos projektai” statybų veikla užsiima jau daugiau nei dešimtmetį ir, galima sakyti, patirties šioje srityje tikrai turi, nors kai kurie jos dukterinių bendrovių projektai nebuvo lydimi sėkmės.

Pirmuosius daugiabučius Pilaitės rajone bendrovė pastatė jau daugiau nei prieš penketą metų. Todėl šios įmonės darbų kokybę galima įvertinti pasitelkiant konkrečius pavyzdžius, stebint, ar pasirodė broko jau seniau pastatytuose daugiabučiuose.

„7 kvartale“ jau parduotų butų kainos buvo vienos žemiausių lyginant su kitais naujos statybos projektais tiek Vilniuje, tiek  ir pačioje Pilaitėje. Todėl tai gali būti pakankamai geras pasirinkimas ieškantiems santykinai nebrangaus naujos statybos buto satelitiniame Vilniaus rajone.

Be to, butų išplanavimo ir plotų atžvilgiu, šio projekto pasiūlymas yra geresnis palyginti su kitais Pilaitės projektais.

https://www.ateitiesmiestai.lt/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.