„Drobės“ vietoje Kaune atidaryta „Prisma“ kol kas tuštutėlė

Kauno Jonavos gatvėje atidarytas milžiniškas prekybos centras „Prisma“. Parduotuvė pastatyta vienos seniausių šalyje lengvosios pramonės įmonių „Drobė“ vietoje. Kiek vėliau 38 tūkst. kvadratinių metrų teritorijoje turėtų iškilti biurų pastatas ir daugiaaukštis garažas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Dec 10, 2012, 4:02 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:58 PM

Tačiau kol kas kauniečius balionais puoštu įėjimu pasitinkančio didžiulio prekybos centro aikštelė yra tuštutėlė. Iš 800 vietų užimta vos kelios dešimtys.

Tuščios ir visos parduotuvėms, vaistinėms, kirpykloms skirtos stiklais atribotos patalpos. Kol kas pirkėjų laukia tik pagrindinė „Prisma“ parduotuvė. Klientų minios nesulaukusios kasose nuobodžiauja pardavėjos. Radus norimą prekę eilėje stovėti nereikia. Užtenka nueiti ir susimokėti artimiausioje laisvoje kasoje. Tiesa, daug kur, tik grynais pinigais, apie neleidžiamus mokėjimus banko kortelėmis perspėja užrašai beveik ant visų kasų.

Vos keletas pirkėjo leidžia nuobodžiauti ir apsnūdusiems apsaugos darbuotojams. Jiems stebėti klientus ir gaudyti prekių vagis kol kas nesudėtinga.

Kaip lrytas.lt jau rašė, beveik 90 metų gyvavusi „Drobė” bankrotą paskelbė 2008-ųjų vasarą. Nuostolingai įmonė veikė jau nuo 2000 metų.

2000–2001 m. įmonę pasiekė daugiau nei 46,5 mln. litų investicijos, kurias finansavo du Suomijos investiciniai fondai, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, Tarptautinė finansų korporacija ir du Lietuvos komerciniai bankai.

Tačiau tai bendrovės veiklos rezultatų nepagerino. Nuo 2000 metų iki 2006-ųjų pabaigos įmonės nuostoliai sudarė 43,5 mln. litų.

Paskelbus bankrotą, darbo neteko 426 darbuotojai, bet nemažą dalį jų įdarbino Rusijos kapitalo įmonė, kuri išsinuomojo „Drobės” patalpas ir įrenginius.

Nepaisant to, 2010 metais naujai įkurtai įmonei „Drobė Lt” irgi buvo iškelta bankroto byla. Darbo neteko 102 žmonės.

Klestėjimo laikais „Drobėje”, kur buvo audžiamos medžiagos vyriškiems kostiumams ir moteriškiems drabužiams, dirbo beveik 4 tūkst. Žmonių.

Nugyventą „Drobę“ įsigijo įsigijo logistikos įmonės „Girteka” akcininkai ir viena investicijų bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.