Kauno daugiabutyje buvo 10 laipsnių šilumos

Šios įmonės atstovas Vitalis Meilis pranešė, kad dar pirmadienį dieną „Santermitos“ darbuotojai lankėsi šiame 12 butų name ir patalpos buvo šildomos.

Apatiniuose šio daugiabučio aukštuose gyvenantys kauniečiai nedrąsiai lipo iš lovų.<br>P. Mantautas
Apatiniuose šio daugiabučio aukštuose gyvenantys kauniečiai nedrąsiai lipo iš lovų.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 11, 2012, 5:05 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:11 PM

„Ryte bijojau net iš lovos išlipti, susinešiau visus apklotus“, - pasakojo šio namo pirmajame aukšte gyvenanti garbaus amžiaus kaunietė.

Pasak jos, radiatoriai atšalo pirmadienį vakare. Vėliau šildymas vėl porai valandų buvo įjungtas, tačiau naktį šilumos tiekimas visai nutrūko.

Namo gyventojams baisu, kad galėjo įvykti rimtas gedimas ir netrukus kambariuose gali dar labiau atšalti.

Šilumą tiekiančios bendrovės „Kauno energija“ atstovai patvirtino, kad šiluma atkeliauja iki pastato, tačiau jo viduje necirkuliuoja. Namo šilumos mazgo priežiūra patikėta bendrovei „Santermita“.

Šios įmonės atstovas Vitalis Meilis pranešė, kad dar pirmadienį dieną „Santermitos“ darbuotojai lankėsi šiame 12 butų name ir patalpos buvo šildomos.

Pirmieji gyventojų pranešimai dėl nutrūkusio šildymo gauti apie 20 valandą. Nuvykę meistrai nustatė, kad necirkuliuoja šildymui skirtas vanduo. Itin greitai atšalo apatiniuose keturaukščio daugiabučio aukštuose esančios gyventojų patalpos.

„Naktį negalėjome pradėti remonto darbų, nes buvo visiškai neaiškus jų mastas“, - pasakojo V. Meilis. Pasak jo, bendrovės specialistai jau išsiųsti aiškintis avarijos priežasčių.

Šildymo sistemą remontuoti bendrovė ėmėsi antradienį ir antroje dienos pusėje radiatoriai vėl pradėjo šilti. 

V. Meilis neatmetė, kad šilumos mazgo darbas galėjo sutrikti dėl pačių gyventojų bandymo reguliuoti šilumos kiekį. Beveik visuose VI forto rajone esančiuose namuose tai daroma rankiniu būdu, mat namai iškilo labai seniai ir būtina rekonstruoti šilumos mazgus.

„Tuose namuose, kur šiluma reguliuojama automatiškai pagal oro temperatūrą, jokių problemų niekada nekyla. Kai reguliuoti pradeda patys gyventojai, turime rūpesčių“, - kalbėjo V. Meilis. ˙

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.