Prieš šventes verslininkai ieško daugiau laikinų darbuotojų

Mažesnės prekybos įmonės

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Dec 13, 2012, 8:04 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:19 PM

„Prieš Kalėdas, be abejo, auga tiek gamybos, tiek prekybos apimtis, visiems reikia daugiau darbuotojų. Šiemet, kitaip nei pernai, laikinu žmonių įdarbinimu prieš šventes jau domisi ne tik didžiosios, bet ir smulkesnės įmonės, turinčios 50 ir mažiau darbuotojų“, - teigė įdarbinimo bendrovės „Headex“ regiono vadovas Povilas Variakojis.

Pasak P. Variakojo, gamybos darbuotojų paklausa šiemet, palyginti su praėjusių metų šventiniu laikotarpiu, ūgtelėjo apie 10 proc., pardavėjų - 5 proc., sandėlio darbuotojų - 15 proc. Tai rodo ir tam tikrą atsigavimą, optimizmą, nors įtaką daro ir tai, kad pati laikino darbuotojų įdarbinimo paslauga kiek populiaresnė.

Tuo tarpu bendrovės „Biuras“ generalinis direktorius Valdas Strazdas vertina, kad šiemet papildomų darbuotojų paklausa išlieka labai panaši į praėjusių metų. Tradiciškai prieš pat šventes jų daugiau ieško prekybos bendrovės, tačiau reikšmingo paklausos augimo vadovas nemato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.