Iššūkis pardavėjams - atsikratyti pastato siaubūno

Iš pastato Laisvės alėjos ir Šv.Gertrūdos gatvės kampe išsikrausčius Vokiečių vaistinei, naujo šeimininko patalpoms ieškoma jau ne pirmus metus. Architektai mano, kad tai būtų patraukli vieta kavinei.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė, „Lietuvos rytas“

Dec 16, 2012, 11:58 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:51 PM

Buvusią Vokiečių vaistinę keletą pastarųjų mėnesių bando parduoti viena nekilnojamojo turto bendrovė. Anot jos vadybininko Vaido Matulionio, patalpų savininkas – juridinis asmuo.

Už nemažas patalpas miesto centre pardavėjai prašo 699 tūkst. litų.

„Gera vieta, dvejos durys, plastikiniai langai, dvi prekybinės salės, kabinetai. Patalpos tikrai nėra prastos būklės“, – tvirtino vadybininkas.

Iš viso parduodamos 336 kvadratinių metrų dydžio patalpos. 1961 metais statytame name išlaikytos ir gana aukštos lubos – 3,8 metro.

Architekto Evaldo Barzdžiuko nuomone, šis pastatas turi geras perspektyvas ir galėtų tapti patrauklia, miestiečių mėgstama vieta.

„Iš šio statinio galima žvelgti net į kelias puses, matyti pakilimas į Savanorių prospektą. Įsivaizduoju, kad čia galėtų veikti viešojo maitinimo įstaiga, jauki kavinukė. Joje tikrai būtų smagu pasėdėti“, – svarstė architektas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, jog netoli šio pastato stovi Prezidentūra, kurią iš vienos pusės juosia aklinos gyvenamųjų namų plokštumos. „Jeigu buvusi Vokiečių vaistinė būtų rekonstruota ir jos vietoje atsirastų modernus statinys su daug stiklo, jis taptų kontrastu šiems gyvenamiesiems namams“, – patarė architektas.

Po stiklinio antstato Laivės alėjoje skandalo kauniečiai tapo alergiški stiklui, tačiau architektai ragina nebūti kategoriškiems: tam tikrose miesto vietose stiklas labai tinka, o jo naudojimas konstrukcijoje pateisinamas.

Nepaisant visų privalumų, iš išorės buvusi Vokiečių vaistinė atrodo gana graudžiai. Pagrindinės durys užkaltos statybinėmis plokštėmis, apklijuotos pasenusiais reklaminiais plakatais. Būtent į šią vietą prieš porą metų rugpjūtį rėžėsi dideliu greičiu atlėkęs automobilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.