Po vandeniu ir ant jo – automobilių aikštelės

Apie 100 automobilių stovėjimo aikštelių planuojama įrengti po Maskvos upe. Sklypai povandeninėms automobilių stovėjimo aikštelėms numatyti kiekvienoje Rusijos sostinės upės krantinėje.

Povandeninės automobilių aikštelės bus skirtos 80 ir 120 automobilių.
Povandeninės automobilių aikštelės bus skirtos 80 ir 120 automobilių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2012, 5:53 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:03 PM

Maskvos upėje atsiras ir plaukiojančių trijų aukštų 40 automobilių stovėjimo aikštelių. Apie tai laikraščiui „Izvestija” papasakojo Maskvos transporto judėjimo organizacijos „NI/PI” skyriaus vadovas Sergejus Kanepas. Artimiausiu metu projektas bus pateiktas tvirtinti Rusijos sostinės valdininkams.

„Kiek automobilių tilps tokioje aikštelėje, priklauso nuo jos buvimo vietos. Jei bus įrengta netoli biurų, pavyzdžiui, verslo centro „Moscow City”, bus didesnė. Jeigu stovėjimo aikštelė atsidurs prie gyvenamųjų namų, pakaks ir 80 vietų”, – skaičiavo S.Kanepas.

Tipiškas povandeninių aikštelių vaizdas – tai lifto šachta, išsikišusi keturis metrus nuo krantinės į upės pusę.

Automobilio savininkas įvažiuoja į stovėjimo aikštelės lifto šachtą, pastato mašiną, gauna bilietą, ir liftas automatiškai nusileidžia žemyn. Sugrįžęs savininkas apmokėtą bilietą įdeda į automatą ir per dvi tris minutes jo mašina taip pat automatiškai pakyla į viršų.

Beje, apie automobilių stovėjimo aikšteles po vandeniu buvo prabilta dar 2009-aisiais, bet tada projektai buvo įšaldyti dėl finansų krizės.

Praėjusiais metais maskviečiai grįžo prie šios idėjos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.