R. Vainienė atsisveikina su LLRI

Nuo gruodžio 21-iosios Lietuvos

Nuo gruodžio 21-iosios Lietuvos laisvosios rinkos institute (LLRI) specialiosios ekspertės pareigų nebeis ilgus metus čia dirbusi Rūta Vainienė.<br>V. Balkūnas
Nuo gruodžio 21-iosios Lietuvos laisvosios rinkos institute (LLRI) specialiosios ekspertės pareigų nebeis ilgus metus čia dirbusi Rūta Vainienė.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-12-20 12:29, atnaujinta 2018-03-14 12:30

R. Vainienė su pertraukomis LLRI dirbo nuo pat jo įkūrimo 1990 metais iki dabar. Nuo 1999 metų ji vadovavo ekspertų komandai, tapo viceprezidente, o 2008 metais visuotinio susirinkimo buvo išrinkta prezidente. Nuo 2011 metų R. Vainienė LLRI ėjo specialiosios ekspertės pareigas.

„Daugiau nei aštuoniolika metų dirbau ne pelno sektoriuje - Lietuvos laisvosios rinkos institute. Tai mano namai ir mano širdis - Institute užaugau.

Dvejus metus buvau politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja, penkerius metus buvau Lietuvos banko valdybos narė, po kelis mėnesius dirbau privačioje ir savivaldybės akcinėje bendrovėje. Su laisvosios rinkos idėjomis nesiskirsiu, tačiau dabar noriu išmėginti savarankišką nepriklausomos ekspertės veiklą“, - sako R. Vainienė.

Lietuvos laisvosios rinkos institutas skaičiuoja jau dvidešimt trečius aktyvaus gyvavimo metus ir yra viena seniausių nevyriausybinių organizacijų visoje Europoje, atstovaujančių austrų ekonomikos mokyklai ir skleidžiančių asmens laisvės, atsakomybes ir ribotos valdžios idėjas.

LLRI taip pat buvo pirmoji po Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje įsteigta privati, pelno nesiekianti, nepolitinė organizacija, kuri nepriklausomai teikė ekonominės politikos ekspertizes ir rekomendacijas. LLRI remia privatūs asmenys, įmonės, tarptautiniai fondai ir organizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.