Kanadoje atsirado realaus dydžio „Monopolio“ namas

Menininkas An Te Liu apleistą namą Ontario apygardoje pavertė paminklu kapitalizmui. Kanadietis užkalė namo langus ir nudažė jį žaliai, taip paversdamas jį itin panašiu į stalo žaidimo „Monopolis“ žaidimo namelius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 21, 2012, 9:10 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:04 PM

Šiam darbui sukurti A. Liu užtruko maždaug du mėnesius, jam padėjo savanoriai ir draugai, kurie nuo namo pašalino visas „nereikalingas detales“ - namo numerį, apdailos detales, palydovines antenas, rašo tinklapis dailymail.co.uk.

Darbas, medžiagos ir galimybė naudoti namą meno tikslams menininkui kainavo maždaug 45 tūkst. Lt. Anot jo, šio kūrinio tikslas yra priminti žmonėms apie finansinę krizę, per kurią gausybė gyventojų nebeįstengė išsimokėti savo turimų skolų.

„Monopolis“ - stalo žaidimas, kuris atsirado dar 1935 metais. Jo žaidėjai turi stengtis uždirbti kuo daugiau pinigų ir siekti savo priešininkų bankroto. „Monopolis“ dažnai laikomas vienu iš kapitalizmo sistemos simbolių.

Parengė Aurimas Abišala

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.