Kalėdų dovana filharmonijai - gyvų gėlių puokštės

Penktadienį nacionalinėje filharmonijoje vykę Lietuvos pramonininkų konfederacijos apdovanojimai buvo įteikti gyvų gėlių žiedų apsuptyje. Įspūdingos kompozicijos pakylėjo filharmonijos erdvę garsiausių pasaulio koncertų salių link.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2012, 1:25 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:28 AM

„Rekordų pagerinti nesiekiame, ne toks mūsų tikslas. Bet filharmonijoje į puokštes sudėsime maždaug 3 tūkst. žiedų“, - prieš renginį portalui lrytas.lt sakė vienas iš dviejų filharmoniją puošusių floristų Antanas Mažonas iš įmonės „Tik gėlės“.

A. Mažonas su savo kolege Rita Bagdzevičiūte filharmoniją nudažė baltais, gelsvais ir raudonais atspalviais. Šviesių lelijų, gvazdikų ir rožių puokštes floristai padabino blankiai raudonomis sedulės šakelėmis, pabarstė ryškiomis šermukšnių uogomis.

Ypatingų problemų Antanui ir Ritai nekilo, nes jie jau įpratę prie didelių užsakymų. Floristams jau teko puošti „Žalgirio“ areną, Kauno sporto halę, botanikos sodą Kairėnuose.

Brangus ir nelengvas darbas

Stambiam projektui pasirengti reikia kelių mėnesių laiko – iš pradžių vyksta derinimas su užsakovu, likus trims savaitėms iki renginio, būna sudaromas pirkinių sąrašas, o gėlės užsakomos likus maždaug savaitei iki renginio.

Taip elgiamasi dėl to, kad dažnai į Lietuvą gėlės atkeliauja dar neprasiskleidusiais žiedais – reikia jas kelias dienas palaikyti vandenyje, kad jos įgytų savo geriausią išvaizdą.

Sunkiausias darbas vyksta renginio dieną.

„Iš vakaro susitvarkome visas gėles, įrangą. Ryte jau apie ketvirtą valandą reikėjo rengtis kelionei, susipakuoti gėles ir važiuoti į vietą. Filharmoniją papuošti trukome maždaug 7-8 valandas“, - pasakojo A. Mažonas.

Ar šis vargas atsiperka? Nors salė atrodo įspūdingai, floristas pripažino, kad nepatyrusi akis prieblandoje gali lengvai apsirikti ir pagalvoti, kad vazose - negyvos gėlės. Gal dėl to kai kurios įmonės yra vis dar linkusios sutaupyti papuošimų sąskaita.

„Pas mus prioritetas dažniausiai skiriamas vaišėms, o ne dekoracijomis. Be to, jos (gyvų gėlių dekoracijos, - Red.) gana brangios, aukšto lygio papuošimams reikia daug lėšų“, - sakė A. Mažonas.

Lygino su Vienos koncertų salėmis

„Filharmonijos papuošimas gyvomis gėlėmis, prilygsta Vienos ir kitoms garsiausioms pasaulio koncertų salėms. Lietuvoje klasikinės muzikos atlikimas yra itin aukšto lygio, tačiau salės ir scenos papuošimams nebūdavo skiriama tiek daug dėmesio“, - prieš renginį sakė A. Mažonas.

Nuo penktadienio ryto kurtos dekoracijos turėtų išsilaikyti bent jau iki antros Kalėdų dienos.

„Specialiai rinkome atsparesnes gėles, kad atlaikytų skersvėjus, karštį, šaltį. Turėtų dar ir po Kalėdų kelias dienas atlaikyti. Mes po renginio (Lietuvos pramonininkų konfederacijos apdovanojimų – Red.) nieko neišsivešime, paliksime tai kaip Lietuvos pramonininkų konfederacijos dovaną filharmonijai“, - sakė A. Mažonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio