M. Monti tikina, kad Italija įveikė finansų krizę

Italija, pasak atsistatydinusio

M. Monti užsienyje buvo laikomas garantu, kad šalis tęs reformų kursą.<br>"Reuters"
M. Monti užsienyje buvo laikomas garantu, kad šalis tęs reformų kursą.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 23, 2012, 3:05 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:04 AM

„Finansų krizė įveikta“, - pareiškė jis sekmadienį Romoje žiniasklaidos atstovams. Pagalbos iš išorės, kaip kitoms Europos valstybėms, Italijai neprireikė.

„Aš visada buvau tikras, kad Italija turi resursų viena tai padaryti ir tai padarė“, - kalbėjo M. Monti. Dabar, anot jo, reikėtų neprarasti taip sunkiai pasiektos pažangos.

M. Monti spaudos konferencijos buvo nekantriai laukiama pirmiausiai dėl spėlionių apie galimą jo dalyvavimą vasarį vyksiančiuose rinkimuose.

Prieš tai paskelbtame interviu M. Monti pareiškė greičiausiai nedalyvausiąs rinkimuose.

Atsakydamas į italų laikraščio „La Repubblica“ klausimą, ar sutiktų tapti centro jėgų aljanso kandidatu, jis teigė: „Aš dar nežinau. Tačiau kažkas mano viduje man kužda: ne“.

M. Monti penktadienį paskelbė atsistatydinąs iš pareigų, kai buvusio premjero Silvio Berlusconi dešiniųjų partija pareiškė neremianti jo nepartinių ministrų vyriausybės. Italijos prezidentas Giorgio Napolitano šeštadienį paleido parlamentą, taip atverdamas kelią naujiems rinkimams. Jie įvyks vasario 24 ir 25 dienomis.

M. Monti atsistatydinimas sukėlė susirūpinimą dėl Italijos skolų krizės paaštrėjimo. M. Monti užsienyje buvo laikomas garantu, kad šalis tęs reformų kursą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.