Valdininkams tarpušventis - proga ilgiau pailsėti

Ateinančią savaitę ne visi Kauno savivaldybės valdininkai bus pasirengę tarnauti kauniečiams. Dalis tarnautojų į darbą grįš tik kitąmet. Tokios prabangos metų pabaigoje negali tikėtis savivaldybės vadovai, finansų ar aptarnavimo srities specialistai.

Tarpušventis išsiskiria ir tuo, kad jo metu darbingumu žmonės nepasižymi.<br>M. Patašius
Tarpušventis išsiskiria ir tuo, kad jo metu darbingumu žmonės nepasižymi.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė („Laikinoji sostinė“)

Dec 24, 2012, 2:08 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:46 AM

Šiemet didžiąsias metų šventes galėsime švęsti net penkias dienas. Po jų į darbą reikėtų ateiti tik ketvirtadienį ir penktadienį, tačiau ne visiems. Kai kurie miesto savivaldybės tarnautojai nutarė šventinį laikotarpį pailginti, todėl gruodžio 27 ir 28, taip pat 31 dieną panaudos kaip atostogas.

Metams baigiantis daugiausia darbo turi finansininkai, todėl jie apie bent kelias poilsio dienas negali net pasvajoti.

Valdžia poilsiauti negali?

Tarpušventis – labai intensyvus metas. Daug darbų, renginių, todėl tikrai neatostogausiu. Sausio 3-iąją bus teikiami „Gerumo kristalai“, po šio renginio galbūt kelias dienas ištrūksiu pabūti su šeima“, – vylėsi miesto meras Andrius Kupčinskas.

Nuo liepos 13 dienos savivaldybės administracijai vadovaujantis teisininkas Dainius Ratkelis pailsėti tarpušvenčiu tikrai norėtų, tačiau jam taip elgtis neleidžia aukštos pareigos.

„Jeigu būčiau eilinis specialistas, tikrai pasiimčiau tas kelias dienas atostogų. Juk norisi ir su šeima pabūti, ir gimines aplankyti“, – kalbėjo D.Ratkelis. Jo pavyzdžiu pasekė ir visi trys pavaduotojai, kuriems poilsiauti taip pat neteks.

Atostogaus tik moksleiviai

Vakar švietimo įstaigose surengtos kalėdinės šventės, po jų vaikai su mokykla atsisveikino iki Trijų Karalių. Tuo tarpu švietimo srityje dirbantys kauniečiai švęsti neturi kada.

Tarpušvenčiu atostogauti neketina ir didžiausio Kauno savivaldybėje veikiančio – Švietimo ir ugdymo – skyriaus darbuotojai. Iš 28 darbuotojų poilsio dienas turės vos keli.

„Tik keletas darbuotojų išeis atostogų. Metų pabaigoje turime daug darbo, renginių, todėl nėra kada atostogauti. Žmonės daugiau atostogauja vasarą“, – kalbėjo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas, patikinęs ir pats neatostogausiąs.

Ilsėsis kelios specialistės

Iš dvylikos Aplinkos apsaugos skyriuje dirbančių specialistų gruodžio 27 ir 28 dienomis atostogaus trys.

„Turime jaunų mamų, kurių vaikams prasideda žiemos atostogos, todėl jų motyvas turėti daugiau poilsio dienų aiškus. Viena specialistė gyvena už miesto, tarpušvenčiu ji neturi kur palikti atostogaujančių vaikų, todėl irgi pasiėmė atostogas“, – pasakojo skyriaus vedėja Radeta Savickienė. Ji patikino, kad skyriaus darbas dėl kelių atostogaujančių specialistų tikrai nesutriks.

Kalbinti tarnautojai įsitikinę, kad daug šventinių dienų išvargina. „Penkios poilsio dienos išbalansuoja žmogų, daugelis tikrai pavargsta, todėl kai kurie darbuotojai net nori ateiti į darbą“, – svarstė R.Savickienė. Tarpušventis išsiskiria ir tuo, kad dideliu darbingumu žmonės nepasižymi.

Valdininkės nuomone, tokiais atvejais, kai tarp šventinių dienų įsiterpia kelios darbo dienos, būtų tikslinga ir tas „iškrintančias“ dienas įteisinti kaip poilsio.

Žiemą skaičiuos viščiukus

Metų pabaigoje daugiausia darbo turi finansų specialistai.

Inventorizacija – šiuo žodžiu dabar gyvena savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba. Kontrolierius Gediminas Raudonis tikino, kad nė vienas iš 18 jo darbuotojų tarpušvenčiu tikrai nepoilsiaus.

„Žiemą slidinėti tikrai neturime laiko. Viską reikia suskaičiuoti, surikiuoti, sudėti į lentynėles. Net ir gruodžio 31-ąją iš savivaldybės išeisime paskutiniai“, – nusijuokė kontrolierius.

Atostogautojų nebus daug

Agnė Augonė, Kauno savivaldybės Viešosios vadybos ir personalo skyriaus vedėja:

„Darbuotojo pageidavimu kasmetės atostogos gali būti suteikiamos dalimis. Esminis reikalavimas, kad viena iš atostogų dalių negali būti trumpesnė kaip keturiolika kalendorinių dienų.

Miesto savivaldybės administracijai prašymus leisti kasmečių atostogų nuo gruodžio 27 iki 31 dienos šios savaitės pradžioje buvo pateikęs 51 tarnautojas, dar keturi paprašė nemokamų atostogų.

Kauno savivaldybėje iš viso dirba 768 žmonės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.